ANNONS

Lägenheter har stått tomma i åtta månader

Bostadsbristen i Stockholm är ett faktum.

Men i Sandsborg har två lägenhetshus stått tomma i flera månader.

Vilket har fått boende i området att reagera.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i skrev förra veckan om bristen på studentlägenheter i Stockholm – 80 000 studenter ska dela på 12 000 lägenheter.

Samtidigt står två lägenhetshus på Åstorpsringen 26–28 i Sandsborg ägda av Stockholms stads fastighetsbolag Micasa, som är hyresvärd för bland annat just studentlägenheter, helt och hållet tomma.

I husen, som bara ligger ett stenkast från tunnelbanestationen i Sandsborg, är det becksvart och utanför syns knappt ett fotspår i snön.

Det har fått boende i området att reagera.

– Det är inte klokt att så många lägenheter kan få stå tomma i flera månader när det är en sådan brist på bostäder, säger en kvinna i området.

Maria Ehn-Notricia, informationsansvarig på Micasa, har viss förståelse för kritiken, men förklarar att husen står tomma i väntan på att användas som evakueringshus.

– Hade vi vetat hur länge lägenheterna skulle stå tomma så hade vi kunnat hyra ut dem på korttidskontrakt. Men vi kan behöva dem som evakueringslokaler med kort varsel, säger hon.

Husen har stått tomma sedan i maj 2011 då Bandhagshemmen huserade här medan de ordinarie lokalerna renoverades. När de ska användas nästa gång är oklart.

– Vi har inga planer för fastigheten just nu, säger Maria Ehn-Notricia.

ANNONS