ANNONS

200 nya lägenheter vid Norrtulls tullhus

Tullhusen ligger vid Norra Stationsgatan. Snart får de 100 nya grannar.
Tullhusen ligger vid Norra Stationsgatan. Snart får de 100 nya grannar.
Östra Hagastaden börjar ta form.
Nu planeras för 100 bostadsrätter vid bullriga E4:an - precis intill de gamla tullhusen.
ANNONS

Fastighetsbolaget HSB vill köpa två kvarter invid E4:an i Hagastaden. Enligt exploateringskontoret rör det sig om 100 bostadsrätter och 10 000 kvadratmeter kontor.

Kvarteret ingår i det som kallas Östra Hagastaden och ligger precis intill Norrtulls gamla tullhus och mitt emot Rödabergsskolan.

Har kritiserats

Lägenheterna ingår i planprogrammet för Östra Hagastaden som godkändes i stadsbyggnadsnämnden förra året. Då mötte programmet skarp kritik från både Skönhetsrådet, kulturmiljöutskottet, Samfundet S:t Erik och Svenska Turistföreningen. Kritikerna ansåg att de planerade husen låg alldeles för nära tullhusen.

Staden backade när det gällde vissa byggen, men nu ska alltså delar av byggplanerna tas upp igen. Hela planprogrammet för Östra Hagastaden innehåller sammanlagt 350 bostäder.

På grund av den tunga trafiken på E4 går det inte att bygga bostäder i hela fastigheten. Därför kommer delar av huset att användas till annat.

Husen ska byggas 2020 och inflytt planeras till 2022. Beslut om markanvisning kommer att tas i nästa exploateringsnämnd, 7 december.

I samma nämnd tas beslut om ytterligare ett bygge i Östra Hagastaden. I kvarteret intill, Ribosomen, planeras för 110 hyresrätter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.