ANNONS

2 957 lägenheter kan ombildas i Bagarmossen

Bagarmossen.
Bagarmossen.
Det grönblå styret vill göra hyresrätter till bostadsrätter. Här hittar du den exakta siffran över aktuella lägenheter i Bagarmossen.
ANNONS

Mitt i har tagit fram siffror på exakt antal bostäder som berörs i respektive ort och det visar sig vara hela det allmännyttiga beståndet på orterna som kommer få erbjudandet. Det innebär att vissa kan få nej, då 60 procent av bostadsbeståndet fortsatt ska utgöras av hyresrätter efter ombildningarna. Av de 60 procenten ska majoriteten vara allmännytta. Ansökningarna kommer behandlas i tur och ordning, vilket innebär att det är först till kvar som gäller.

I dagsläget har Stockholms tre kommunala bostadsbolag, Stockholmshem, Familjebostäder och Svenska bostäder, ungefär 72 000 hyresrätter. Det är totalt 22 657 av dessa som kommer få erbjudandet under våren.

Så många kan få erbjudande

Bagarmossen är ett av sju områden i Söderort där hyresgästerna hos de kommunala bostadsbolagen kan få möjligheten att köpa sin lägenhet. I Bagarmossen är drygt två av tre lägenheter hyresrätter. Nästan fyra av fem av dem ägs av bostadsbolagen. Totalt handlar det om 2 957 bostäder som kan få erbjudandet om ombildning.

– Fler ska ha möjlighet att kunna äga sin bostad i Bagarmossen och göra bostadskarriär i sitt eget bostadsområde. Det stärker Bagarmossen som stadsdel om fler kan äga sitt boende, istället för att behöva flytta. Tillsammans med ökad trygghet och fler jobb är detta ett sätt att bryta segregationen, öka integrationen och skapa mer trivsamma boendemiljöer. Samtidigt stärker vi allmännyttan och bygger fler hyresrätter i hela Stockholm, säger bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel förekom felaktiga uppgifter.

ANNONS

Fakta

Direktiven från Stockholm stad

 • Stockholms stad ska ha med oberoende observatörer att delta vid samtliga köpestämmor.
 • Kravet på andelen boende som tecknar intresse för att bostadsbolaget ska genomföra en värdering och lämna ett erbjudande är 50 procent.
 • Köpevillkor införs om att minst 50 procent av de boende också måste förbinda sig att förvärva sin lägenhet.
 • Stadshus AB har ett övergripande ansvar för att säkerställa att all kommunikation rörande ombildning sker objektivt, sakligt och enhetligt.
Källa: Stockholm stad
Fakta

Här är områdena som kan ombildas i Söderort

 • Hökarängen
 • Rågsved
 • Skärholmen
 • Bagarmossen
 • Västertorp
 • Sätra
 • Fagersjö
Källa: Stockholm stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.