ANNONS

Lägenhetsvisning slutade med våldsam misshandel på balkongen

Misshandel i Häggvik slutade på Danderyds sjukhus, och i Attunda tingsrätt.
Lägenhetsvisningen i Häggvik slutade med att en man hamnade på Danderyds sjukhus, och en annan man sedermera i Attunda tingsrätt.
En man i 30-årsåldern gick till våldsamt angrepp under en lägenhetsvisning i Häggvik i juli. Offret, en man som bodde i lägenheten, utsattes för slag mot huvudet, strypgrepp och bett i pannan. Lägenhetsspekulanten har nu dömts för misshandel i Attunda tingsrätt.
ANNONS

Det var i slutet av juli som mannen kom för att titta på lägenheten i Häggvik då han och hans fru eventuellt skulle flytta dit.

Till en början var stämningen god, men ute på balkongen uppstod plötsligt ett gräl och mannen som bodde i lägenheten utsattes för flera slag mot huvudet.

Därefter fortsatte gärningsmannen misshandeln med att ta strypgrepp så att andnöd uppstod och bet dessutom offret i pannan och i ett finger.

19 stygn i bakhuvudet

Ett par som också befann sig i lägenheten slog larm och både polis och ambulans kom till lägenheten. Gärningsmannen greps och den misshandlade mannen fördes till Danderyds sjukhus där han bland annat syddes med 19 stygn i bakhuvudet.

Gärningsmannen åtalades och i Attunda tingsrätt yrkade åklagaren på grov misshandel medan gärningsmannen helt förnekade brott.

Tingsrätten menade att bevisningen räckte för att fälla mannen för misshandel av normalgraden, dock inte för grov misshandel. Han dömdes till tre månaders fängelse och ska även betala skadestånd på 20 900 kronor till brottsoffret.