Lägerledare inför rätta efter kanotolycka

attunda tingsrätt
Rättegången mot en lägerledare inleddes i dag i Attunda tingsrätt. Tre killar höll på att mista livet i en kanotolycka i Åre som ägde rum i juni 2015.
I dag inleddes rättegången mot en 42-årig lägerledare som misstänks för vållande till kroppsskada efter en kanotolycka som ägde rum våren 2015. Tre killar i tonåren höll på att mista livet i samband med olyckan.

Rättegången ägde rum i Attunda tingsrätt i Sollentuna under dagen. Den 42-åriga lägerledaren står åtalad efter olyckan som inträffade i juni 2015 då tre tonårskillar välte runt med en kanot under ett konfirmationsläger i Åre. Killarna var ovana paddlare, vattnet mycket kallt och vädret dåligt då händelsen inträffade. Åklagaren menar att lägerledaren inte borde ha tillåtit kanotturen, inte utan våt- eller torrdräkter, en följebåt och en säkerhetsgenomgång. Han menar också att den 42-årige lägerledaren, som var ansvarig för aktiviteterna på konfirmationslägret, gjort sig skyldig till ett oaktsamhetsbrott. Lägerledaren förnekar gärningen.

När killarna hittades i vattnet efter olyckan var två av dem medvetslösa och utan puls.

Enligt åklagaren och familjerna är det viktigt att ansvaret utreds för att förhindra att liknande olyckor sker i framtiden, skriver DN:

LÄS MER: Åtal väckt efter kanotolycka