ANNONS

Sista dagen att deklarera – närmsta låda ligger en mil bort

Närmsta lådan ligger på Kungsholmen.
Närmsta lådan ligger på Kungsholmen.
Skatteverket återinför brevlådor för att underlätta för dem som vill lämna in en pappersdeklaration.
Närmsta låda ligger en mil bort för boende i Bandhagen. I dag är sista dagen att lämna in sin deklaration.
ANNONS

Förra året var första gången det inte gick att lämna in pappersdeklarationen i en brevlåda hos Skatteverket. Det ledde till att flera personer lämnade deklarationen genom att skjuta in den under Skatteverkets dörr.

På en del av Skatteverkets kontor återinförs därför brevlådor från den 16 april till den 2 maj. För Bandhagenborna ligger närmsta brevlåda på Kungsholmen – 9,7 kilometer bort.

Lådan på Kungsholmen är den närmsta för boende i både Enskede, Årsta och Högdalen.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl men vi måste vara lyhörda – den inlämning som skedde via dörrspringor förra året var långt ifrån säker. Därför har vi tänkt om och öppnar i år brevlådor på de kontor där vi kan göra det de sista två veckorna, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Säkrare digitalt

De allra flesta, nära 90 procent enligt Skatteverket, deklarerar digitalt. Av resterande skickar de flesta in deklarationen med post. Brevlådorna som öppnas för att undvika att en situation likt den förra året uppstår kommer dock inte finnas på alla kontor och Skatteverket ser gärna att man deklarerar digitalt.

– Det blir väsentligt färre fel i digitala deklarationer. Många uppskattar också att de får kvittens direkt på att deklarationen lämnats in, säger Johan Schauman.

Här kommer det finnas brevlådor 16 april – 2 maj: 

ANNONS
  • Solna: Solna strandväg 10
  • Stockholm (Kista): Isafjordsgatan 30 D
  • Stockholm (Kungsholmen): Lindhagensgatan 76
  • Södertälje: Turingegatan 24

Fakta

Så deklarerar du

  • Deklarationen skickas till digitala brevlådor den 7-13 mars och på papper den 15 mars till 15 april. För att få deklarationen digitalt krävs anslutning till en digital brevlåda för myndighetspost senast den 28 februari.
  • Deklarationen öppnar den 19 mars. Sista dagen att deklarera är den 2 maj. Säkrast och snabbast är att deklarera digitalt – genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.
  • Hela listan – alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid samt platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.
  • Den som postar deklarationen ska använda adressen: Inläsningscentralen, Inkomstdeklaration 1, FE 8000, 107 75 Stockholm. Det går inte att posta till tillfälliga lådor.
  • Allt om att deklarera: www.skatteverket.se/deklaration
Källa: Skatteverket
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.