ANNONS

E4 läggs om när förbifarten kommer

Se upp för trafikstörande arbeten i Häggvik och Kungens kurva den kommande månaden.
Se upp för trafikstörande arbeten i Häggvik och Kungens kurva den kommande månaden.
Så påverkas trafiken i Häggvik.
Så påverkas trafiken i Häggvik.
Påfart Lindvreten stängs av tillfälligt mellan 15 och 27 oktober.
Påfart Lindvreten stängs av tillfälligt mellan 15 och 27 oktober.
Den närmaste månaden väntar flera omläggningar i trafiken på grund av arbetet med Förbifart Stockholm.
I oktober-november läggs E4 om vid Häggvik, och söder om stan väntar avstängda påfarter och omläggningar vid Kungens kurva.

ANNONS

Efter en tids markarbeten vid Förbifart Stockholms båda knutpunkter Häggvik och Kungens kurva väntar nu flera trafikomläggningar de kommande veckorna.

På söndag den 15 oktober stängs påfarten vid trafikplats Lindvreten vid Kungens kurva av. Detta på grund av arbetet med nya körfält på E4/E20 som ska korsa den befintliga påfarten. Påfarten är avstängd till och med den 27 oktober.

– Tydliga skyltar för information och omledning kommer finnas på platsen. Avstängningen påverkar inte heller några bussar i linjetrafik, säger Josefin Gröndahl på Trafikverket.

I mitten av november flyttas E4 i Häggvik till ett temporärt läge. Under tiden ansluts Förbifart Stockholm till den ordinarie sträckningen av E4.

E4 kommer att behålla antalet körfält i båda riktningarna under omledningen, som blir den första av många när Trafikplats Häggvik byggs ut.

Under själva flytten till det temporära läget kommer några körfält dock behöva stängas av.

Även vid Kungens kurva väntar omläggnignar.

I slutet av oktober öppnas de nya körfälten i norrgående körriktning, och i samband med detta öppnas avfarten mot Circle K i höjd med IKEA.

I början av november öppnas de nya körfälten i sydgående körriktning. Då öppnas även påfarten söderut från Skärholmsvägen igen som varit avstängd en längre tid på grund av Förbifart Stockholms arbeten.

– Omläggningarna sker för att göra plats åt arbetet med nedfarten till de nya tunnlarna där E4 Förbifart Stockholm ska gå. Det gör också att vi kan färdigställa den nya trafikplatsen Lindvreten Norra som beräknas öppna för trafik 2019, säger Josefine Gröndahl.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.