ANNONS

Då öppnar tyska lågprisjätten i Torsvik – stor nyfikenhet

Torsvik
Eva Zachrisson och sonen Valdemar Wigert tror att Lidl blir bra för Torsvik. Eva var först skeptisk men tycker nu att de har bra grönsaker.
Senare i höst öppnar Lidl en ny matbutik i gallerian i Torsvik. Öppningsdatumet är ännu hemligt. Men Torsviksborna väntar ivrigt.
– Det bli bra med konkurrens, säger Valdemar Wigert.
ANNONS

I lokala facebookgrupper spekuleras vilt om när Lidl i Torsvik ska öppnas. Helt säkert i oktober menar någon. Ännu senare, skriver någon annan.

Enligt butiken själv är exakt datum för öppning ännu inte bestämt.

Jag får samtal varje dag från folk som vill veta när vi öppnar.

Petra Whitehead

– Det blir i september, oktober. Vi kommer att gå ut med datum ungefär två veckor innan, säger Petra Whitehead, PR- och pressansvarig på Lidl.

Enligt henne vill man inte bestämma exakt innan man vet när bygget blir klart. Men redan är det i det närmaste klart, berättar hon.

– Det byggs för fullt.

Vill ha billigare matkasse

Men på plats vid Torsviks galleria syns inte så mycket, det stora fönstren är tillbommade och skvallrar inte alls om hur butiken och dess entré kommer att se ut. Valdemar Wigert som bor i närheten ser fram mot öppningen.

– Det blir bra med konkurrens och en billigare matkasse. Coop här intill är ganska dyr, säger han.

Han saknar inte de butiker som försvunnit i Torsviks galleria för att bereda plats för den 1000 kvadratmeter stora matbutiken.

ANNONS

– Godiset på Hemmakväll var bra, annars saknar vi inget, säger han.

Vissa vill hellre ha prylbutik

Om det bli bra att den tyska lågprisjätten öppnar butik på ön – den första på Lidingö – råder det dock delade meningar om. Ett Åhléns eller Claes Olsson vore bättre i den lilla gallerian vore bättre, tycker en del.

Men en sak är gemensam för de flesta. Nyfikenheten.

– Jag får samtal varje dag från folk som vill veta när vi öppnar, senast för några timmar sedan, säger Petra Whitehead, pressansvarig på Lidl.