ANNONS

Lägre förtroende för politiker än SL

Värmdöborna är nöjdast i länet med sitt boende och sin fritid. Men förtroendet för lokalpolitikerna är det sämre med, visar länsstyrelsens medborgarenkät.
ANNONS

Vartannat år gör länsstyrelsen, med hjälp av Statistiska centralbyrån, medborgarenkäten Nutid & framtid.

Där får invånarna svara på mängder av frågor om sitt vardagsliv, hur de ser på samhällsinstitutioner och vad de har för syn på framtiden. Totalt tillfrågas cirka 15 000 personer mellan 18 och 85 år.

Enligt enkäten är Värmdöborna nöjdast i länet med sitt boende, fyller sin fritid med meningsfulla aktiviteter och har naturen inpå knuten. Nära 96 procent är nöjda med sin livssituation och drygt 98 procent trivs med sitt boende.

Men samtidigt visar enkäten att Värmdöborna har högre förtroende för kollektivtrafiken än för sina lokala politiker. Drygt 36 procent av Värmdöborna har mycket stort eller stort förtroende för sina lokalpolitiker. Siffran för kollektivtrafiken är drygt 55 procent.

Monica Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande, önskar att siffrorna vore bättre.

– Vi vet sedan gammalt att det här är en stötesten. Det är klart att vi arbetar för att öka förtroendet hos våra kommuninvånare. Vi vill ha mer dialog och mer transparens. Min förhoppning är att Värmdöborna ska veta vad vi gör och känna att de själva kan komma till tals, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.