ANNONS

Lagret i Brunna kan ge 700 jobb

Sedan december har Zalandos lager varit i drift. Nu har det även invigts officiellt.
Sedan december har Zalandos lager varit i drift. Nu har det även invigts officiellt.
Idag inviger näthandelsjätten Zalando officiellt sitt nya logistikcenter i Brunna. Lagret kan ge upp mot 700 nya jobb och ska samtidigt halvera leveranstiderna i Norden.
ANNONS

Tre våningar på höjden, en golvyta motsvarande tre fotbollsplaner och med de allra senaste tekniska lösningarna. Lagret i Brunna har varit i drift sedan december och till sin hjälp kommer de som jobbar här ha den modernaste tekniken, vad gäller automatisering, till sin hjälp.

Brunna valdes främst på grund av sin strategiska position vilken gör det möjligt med leveranser redan samma dag för kunder i Stockholmsområdet. Verksamheten har varit i full gång sedan december men nu invigs alltså lagret officiellt.

Lagret i Brunna är tre våningar högt och 30 000 kvadratmeter stort.

På plats under invigningen finns representanter från både kommun och landstinget. Fredrik Kjos (M), ordförande i kommunstyrelsen, var nöjd över att fler företag väljer att förlägga sin verksamhet här.

– Vi är glada över ytterligare en etablering i Brunna industriområde. Många företag söker sig till Upplands-Bro vilket är viktigt för oss.

Fredrik Kjos förklarar vidare att det nu inte finns någon siffra på hur många utav de upp mot 700 arbetstillfällena som kommer landa hos kommunens invånare.

– Men vi har ett samarbete med Zalando som ska omfatta de som idag står ganska långt ifrån arbetsmarknaden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.