ANNONS

Läkare åtalas för att ha drogat och våldtagit kvinna

En läkare misstänks ha drogat en kvinna med sömnmedel i jordgubbar, i en lägenhet på Östermalm.

Sedan ska han ha kidnappat henne till en ljudisolerad cell i ett hus i Skåne.

Mannen åtalas nu för människorov och grov våldtäkt.
ANNONS

Det var i höstas som mannen, som är utbildad läkare, hade bestämt träff med kvinnan i en lägenhet på Östermalm.

Där bjöd doktorn, enligt åtalet, bland annat på chokladdoppade jordgubbar som han hade preparerat med sömnmedel. Han ska sedan ha haft samlag med den medvetslösa kvinnan, enligt åklagaren.

Mannen ska sedan ha satt en kateter i kvinnans hand för att hålla henne nedsövd och kört ner henne till en gård i Skåne. Där hade han byggt ett trähus med en bunker och ljudisolerad cell med säkerhetsdörrar och kodlås.

I cellen satt kvinnan inlåst under en knapp vecka med undantag för ett fåtal gånger då den misstänkte mannen tog den handbojade kvinnan till den intilliggande gården för att duscha.

Efter några dagar ska mannen enligt åtalet ha åkt upp till Stockholm för att hämta saker i kvinnans lägenhet. Men där hade polisen bytt lås, eftersom kvinnan nu var eftersökt.

Mannen åkte då tillbaka till Skåne och hämtade kvinnan, enligt åklagaren för att hon skulle hämta ut nycklarna från Norrmalms polisstation på Kungsholmen och bevisa att hon var välbehållen.

Men i ett förhörsrum berättade kvinnan vad som hade hänt och mannen kunde gripas.

Han åtalas nu för människorov och grov våldtäkt. Mannens advokat Mari Schaub vill inte gå in på motiv men hon menar att hennes klient nekar till människorov och våldtäkt.

– Han vidgår att han har fört bort kvinnan, sövt henne och förvarat henne i hans fastighet. Därefter har han återgett henne friheten. Han säger att har inte haft samlag med henne under den här perioden, säger Mari Schaub.

ANNONS

Det är ännu inte klart när rättegången i Stockholms tingsrätt startar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.