Läkare åtalas för stolstöld från krog

Den kvinnliga Solna­läkaren skulle ha inflyttningsfest, men saknade stolar och bord till sina gäster. Sent en kväll ”lånade” hon därför utemöbler från en restaurang.

Nu åtalas hon för stöld.

Det var en kväll i juni som den kvinnliga Solnaläkaren kom på att hon var i knipa. Till sin planerade inflyttningsfest dagen efter behövde hon fler stolar och ett bord, men hade ingen att låna dem ifrån.

Kvinnan fann dock på råd. Utrustad med en mini­buss och en vän åkte hon enligt åtalet till en restaurang i närheten av läkarmottagningen där hon arbetade. På restaurangens uteservering fanns nämligen olåsta stolar och bord som hon tänkte låna.

Tillsammans med vännen började hon lassa in fem stolar och ett bord i minibussen. Vad hon dock inte visste var att hon hela tiden var iakttagen.

När hon lyft in den sista stolen i bilen rusade nämligen en byxlös nattvakt ut ur restaurangen för att stoppa bilen. Enligt vittnesuppgifter från den halvnakna vakten blev kvinnans vän rädd och försvann ­Hagalundsgatan ner i riktning mot Råsunda. Den kvinnliga läkaren däremot satte enligt åklagaren nyckeln i låset och gasade.

Nattvakten kastade sig in i bilen och lyckades till slut förmå kvinnan att stanna. Han ringde till restaurangägaren samt till polisen som snart var på plats och tog upp en anmälan om stöld, vilket kvinnan nu åtalats för.

Läkarkvinnans version av händelsen är dock en helt annan. Hon har i förhör nekat till brottet, men erkänt att hon burit iväg stolarna och bordet. Hon menar att hon vid flera tillfällen försökt att kontakta ägaren för att fråga om hon kunnat låna stolar och bord, men inte lyckats få tag på honom.

Att hon tog ett eget initiativ till att ”låna” möblerna trodde hon var okej eftersom hon hade en gemensam bekant med restaurangägaren.

– Jag var nästan säker på att det gick bra, säger kvinnan i förhör.

Hon nekar till att ha haft en vän med sig när hon hämtade möblerna. Att hon körde iväg med bilen förklarar hon med att hon blev rädd när det rusade fram en ”halvnaken” man. Läkaren hävdar även att hon själv råkat illa ut då fyra män försökt att pressa henne på 100 000 kronor som ersättning för tidigare stölder mot restaurangen.

– De vill ha en syndabock, har hon sagt i förhör.

Rättegången mot kvinnan kommer att hållas i början av nästa år.

De vill ha en syndabock.Läkaren