ANNONS

Läkaren häktad för mordförsök i Skärholmen

läkare
En av de häktade är en läkare och plastikkirurg.
En 45-årig läkare och plastikkirurg häktades i dag för mordförsök efter det det stora bråket på en vårdcentral i Skärholmen centrum i tisdags morse. Ytterligare tre personer har häktats för samma brott.
ANNONS

Läkaren kom till vårdcentralen tillsammans med fyra andra personer för att kräva tillgång till en lokal som han tidigare hade använt. När han nekades detta började alla fem att bråka och slåss med personalen.

Två anställda skadades lindrigt. En patient skadades också lindrigt och fick föras till sjukhus.

Patienter och anställda larmade polisen, som grep alla fem männen, på plats. I dag häktades alltså läkaren, på sannolika skäl misstänkt för mord. Ytterligare tre av personerna har också häktats för mordförsök.

Den femte personen, som är under 18 år, släpptes i onsdags.

Läkaren har flera gånger fått hård kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). En patient vid den privata klinik han tidigare drev i Stockholm fick otillräcklig bedövning vid en bröstförstoring, som dessutom misslyckades. En annan av patient fick föras akut till sjukhus, efter en bukplastikoperation. Patienten var i mycket dåligt skick.

Flera fall finns. Våren 2016 förbjöd Ivo kliniken att göra kirurgiska ingrepp. Förbudet gällde kliniken, inte läkaren själv.