ANNONS

AIK stänger läktarsektion – besked inför avgörande Europamatchen

derbyStockholmsderby den 2 juni 2019 mellan AIK och Hammarby på Friends arena
Polisens beslut om kraftig minskning av publik på Norra stå har fått AIK att se rött.
AIK väljer att stänga den norra ståplatsläktaren helt för publik – det beskedet kommer klubben med inför torsdagens avgörande kvalmatch till Europa League.
ANNONS

På torsdag kväll spelar AIK kvalmatch till Europa League hemma på Friends arena mot moldaviska FC Sheriff Tiraspol. Klubben har tidigare fått besked från polisen inför matchen att publikkapaciteten begränsas till 2 750 personer på den norra ståplatsläktaren. Normalt har får klubben ta in runt 4 000 personer på sektionen och det här är enligt klubben den största kapningen av kapacitet någonsin. Nu väljer klubben att markera mot beslutet – i matchen mot FC Sheriff stängs Norra stå helt för publik.

”Då vi har svårt att se någon konsekvent linje i neddragningarna vill vi inför torsdagens match i kvalet till Uefa Europa League mot Sheriff markera detta genom att stänga Norra stå och istället hänvisa vår publik att köpa biljetter på andra sektioner på Friends Arena. För att bemöta efterfrågan som förväntas kommer vi även att öppna delar av läktare 2 till försäljning, skriver AIK i ett uttalande på sin hemsida.

AIK meddelar på tisdagseftermiddagen att de som har så kallad Europakortsplats eller har köpt biljett på Norra stå inom kort kommer att informeras om vad som gäller.

Senare meddelade AIK att köpta biljetter och Europakort på Norra stå i stället gäller på Norra Övre. Och för att bemöta efterfrågan som förväntas öppnas även delar av läktare två till försäljning.

 

ANNONS