Byt område
Vargens senast säkerställda position är Sandemars. (OBS! Det är inte vargtiken på bilden.)
Vargens senast säkerställda position är Sandemars. (OBS! Det är inte vargtiken på bilden.)

Vargen har lämnat Lissma för Dalarö

Nyheter Vargtiken som har rört sig i Lissmatrakten i Huddinge har nu vandrat vidare mot Dalarö. Senast fastställda position är Sandemars naturreservat och under måndagskvällen kom flera observationer in från Dalarövägen.

Den unga sändarförsedda vargtik som vandrat från Norge och som den senaste veckan varit i trakterna kring Länna och Lissma i Haninge och Huddinge och i Salem har nu vandrat vidare mot Dalarö.Under måndagskvällen kom tre rapporter in om att vargen har sett vid Dalarövägen och att hon där rörde sig västerut. De observationerna kontrolleras i detta nu och är därför inte säkerställda.

– Det är bland annat en motorcyklist som ska ha sett vargen bara 10-15 meter från sig. Han beskrev det som ett stort hunddjur med ett halsband med en låda på, säger Arne Söderberg, enheten för naturvård på länsstyrelsen.

Säker position från Sandemar

Den senast säkerställda positionen är Sandemars naturreservat och den skickades från vargens sändare i lördags. Dagen innan ska sändaren ha visat att hon var i Tyresta nationalpark.

Det finns få observationer från allmänheten under de dagarna.

– Det troliga är att hon har blivit mindre stressad, jämfört med innan då det var mycket vägar, trafik och annan infrastruktur som störde henne. Nu har hon säkert kunnat vila på dagarna och rört sig på nätterna, säger Arne Söderberg.

Han tror att hon egentligen vill norröver, men att stora vägar och tågspår har fått henne på villovägar.

– Det blir som återvändsgränder för henne hela tiden när hon går längs vattnet, men nu verkar hon vara på väg västerut igen, om observationerna stämmer.Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Botkyrka Salem

Barnbibliotekarien Lisa Karlsson på Fittja Bibliotek läser på sommarbiblioteket som finns pga bibblan stängd pga ordningsproblem
Nyheter

Nu har bibblan öppnat på ängen i Fittja

Politik

Liberalerna vill byta ut ”Långt ifrån lagom”

Morgonkollen

Man dog efter streetrace i Västerhaninge

Dan Eliasson rikspolischef
Nyheter

9-åringar hanterar vapen – polischef vädjar

Årets längsta dag. Morgonbild fångad av Lars-Ingvar Olsson i Salem
Miljö

Bilden av årets tidigaste morgon

Förslag på Hundrastgård vid Jägarstigen i Salemstaden, Salem
Nyheter

Ny hundrastgård i Salem