ANNONS

4000 lampor ska lysa upp Ängsholmsparken i vinter

Anders Forsman om ljusgranen eller julgranen av ljus som är på gång till första advent.
Anders Forsman avslöjar att Gribbylunds Fastighetsägarförening i år ska förvandla flaggstången till en lysande jättegran lagom till advent.
– Vi fick en lysande idé. Det kommer att bli fantastiskt och den kommer synas över hela parken, säger Anders Forsman, som sitter i styrelsen, om Gribbylunds nya julgran.
ANNONS

Nästa år firar Gribbylunds Fastighetsägarförening 100 år, men redan nu har alltså styrelsen något stort på gång. Den första advent ska ljusgranen tändas på samlingsplatsen nära Ängsholmsbadet.

– Det blir den största julgranen i kommunen, säger Anders Forsman, som sitter i styrelsen.

Ljusgranen blir tio meter hög

Om rätt ska vara rätt så handlar det om ljusslingor med 4000 lampor som ska hissas upp i den tio meter höga flaggstången och anta formen av en julgran. Gribbylunds fastighetsägarförening har inte snålat på pyntet, enligt Anders Forsman.

– Vi ska ha den bästa.

”Det blir den största julgranen i kommunen.”

Anders Forsman, Gribbylunds Fastighetsägarförening

Kommunen står för halva jobbet

Anders Forsman hoppas att julgranen ska glädja Gribbylundsborna i vinter. Han betonar också att även Täby kommun hjälper till att förverkliga den lysande idéen.

– Kommunen står för el och elinstallation. Föreningen för att köpa in slingan och sätta upp den.

Fakta

Ljusgranen invigs med glögg och pepparkakor

Invigningen av den lysande granen kommer att ske söndagen den 1:a december kl. 16:00. Ordförande Lars-Erik Andersson hälsar alla välkomna därefter bjuder föreningen på pepparkakor, glögg, saft och en värmande brasa på grillplatsen.

Källa: Gribbylunds Fastighetsägarförening