ANNONS

Varde ljus! Lamporna lagade på Tranebergs äldreboende

Trots felanmälan var lampan trasig i veckor. Nu ska den lysa igen.
Trots felanmälan var lampan trasig i veckor. Nu ska den lysa igen.
En trasig lampa på äldreboendet i Traneberg fick anhöriga att ryta ifrån på den kommunala fastighetsägaren Micasa. Nu är den lagad.
ANNONS

På Tranebergs äldreboende har en trasig lyktstolpe stått trasig på innergården sedan december – trots flera felanmälningar. Det fick anhöriga att reagera.

– Jag har ringt hur många gånger som helst, men inget händer. Micasa säger att de har annat att prioritera. Men de äldre ser ju ingenting och det kan vara farligt, säger en kvinna som har en förälder på boendet.

Trasig kabel bakom felet

Gården på Tranebergs äldreboende. Foto: Läsarbild.

Efter Mitt i:s publicering ska lampan nu vara lagad. Uppgifterna om varför den inte lagats tidigare skiljer sig dock åt. Enligt Micasa fastigheters pressansvarig har ledighet och sjukdom kommit emellan bytet av lampa.

Men enligt Anders Kjellqvist, fastighetschef, ligger en trasig kabel bakom felet. Den valde man att inte reparera till en början. 

– Då det pågår ett projekt för att rusta upp hela innergården så valde vi att inte laga eller byta hela kabeln när den grävdes av då lyktstolparna ska bytas i projektet och de tre övriga lyktstolparna på innergården samt alla fasadbelysningar lyste, säger han. 

ANNONS