Välj ditt område
Konstsnöspåret i Täby väntas vara klara någon gång under veckan.
Konstsnöspåret i Täby väntas vara klara någon gång under veckan.

Lånad pistmaskin gör jobbet i Täby

Nyheter Helgens skidåkning i naturspår räddades av inlånad pistmaskin. Senare under denna veckan väntas konstsnöslingan öppna.

Superpistmaskinen säckade ihop lagom förra veckans köldknäpp. En inlånad pistmaskin blev räddningen för naturskidspåren i Täby.

– Det har varit mycket folk här i helgen. Det är ett enormt tryck, berättar Klas-Göran Ericsson, ordförande i Täby konstsnöspår.

Inför vintersäsongen investerade Täby konstsnöspår närmare två miljoner i anläggningen. Konstsnöspåret på Arninge GK:s range ska ge intäkter genom dags- och säsongskort.

– Vi har sprutat sedan i tisdags och stängde ner de sista tre kanonerna i går kväll. Sedan har vi kört ut på rangen och bearbetat snön. Vi fick in en lånemaskin i förrgår. Vår pistmaskin gick ju sönder och reservdelar kommer från Italien förhoppningsvis i morgon.

Klas-Göran Ericsson hade hoppats att den nya pistmaskinen skulle kunnat lagas redan innan helgen, men så blev alltså inte fallet.

– Just nu är det bara kostnader och inga intäkter, konstaterar han.

Klas-Göran Ericsson och hans två kollegor kämpade och fick inför helgen alltså klart ett natursnöspår i skogen. Måndagens töväder sliter sannolikt på skogsslingan, särskilt eftersom det inte är någon tjäle i marken.

Klas-Göran Ericsson säger att de nu ska fokuserar på att anlägga konstsnöspåret på rangen med den inlånade pistmaskinen.

– Vi hoppas kunna öppna konstsnöspåret under veckan.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

RULLTRAPPOR
Nyheter

Det här måste göras för att maxa Citybanan

Nyheter

Lagändring gav en ny chans till modersmålet

Nyheter

Svan sköts ihjäl av ungdomar i Värmdö

Morgonkollen

Kraftig brand i skola

Skola

Ser du kändisarna eleverna har karvat fram?

Morgonkollen

Solen strålar över Stockholm