Min lokala hjälte

Lånad pistmaskin gör jobbet i Täby

Konstsnöspåret i Täby väntas vara klara någon gång under veckan.
Konstsnöspåret i Täby väntas vara klara någon gång under veckan.
Helgens skidåkning i naturspår räddades av inlånad pistmaskin. Senare under denna veckan väntas konstsnöslingan öppna.

Superpistmaskinen säckade ihop lagom förra veckans köldknäpp. En inlånad pistmaskin blev räddningen för naturskidspåren i Täby.

– Det har varit mycket folk här i helgen. Det är ett enormt tryck, berättar Klas-Göran Ericsson, ordförande i Täby konstsnöspår.

Inför vintersäsongen investerade Täby konstsnöspår närmare två miljoner i anläggningen. Konstsnöspåret på Arninge GK:s range ska ge intäkter genom dags- och säsongskort.

– Vi har sprutat sedan i tisdags och stängde ner de sista tre kanonerna i går kväll. Sedan har vi kört ut på rangen och bearbetat snön. Vi fick in en lånemaskin i förrgår. Vår pistmaskin gick ju sönder och reservdelar kommer från Italien förhoppningsvis i morgon.

Klas-Göran Ericsson hade hoppats att den nya pistmaskinen skulle kunnat lagas redan innan helgen, men så blev alltså inte fallet.

– Just nu är det bara kostnader och inga intäkter, konstaterar han.

Klas-Göran Ericsson och hans två kollegor kämpade och fick inför helgen alltså klart ett natursnöspår i skogen. Måndagens töväder sliter sannolikt på skogsslingan, särskilt eftersom det inte är någon tjäle i marken.

Klas-Göran Ericsson säger att de nu ska fokuserar på att anlägga konstsnöspåret på rangen med den inlånade pistmaskinen.

– Vi hoppas kunna öppna konstsnöspåret under veckan.