Landets bästa curry finns i Vasastan

Nahid Hassan driver Shanti.
Nahid Hassan driver Shanti.
I veckan ägde den brittiska kocktävlingen Curry Life Award rum i London. Då tog Vasastadskrogen Shanti Ultimat hem pris i tävlingens internationella kategori.

Storbritannien är världskänt för sina indiska krogar och den brittiska huvudstadens curry-tradition sträcker sig över tvåhundra år tillbaka i tiden.

Sedan 2009 anordnar den brittiska tidningen Curry Life Magazine en kocktävling för att lyfta fram innovativa och skickliga kockar inom den lokala curryindustrin.

Ultimat prisades för andra året i rad

Utöver att prisa de nationella krogarna delas under galan även ett internationellt pris ut, till en indisk restaurang i framkant.

Den här gången gick priset för andra året i rad till Vasastadskrogen Ultimat – som nu kan fortsätta stoltsera med titeln ”Best Bengali Cuisine Restaurant in Sweden”.

”Kul att det uppmärksammas i Europa”

Bröderna Nahid Hassan & Naim Uddin, som driver restuaranggruppen Shanti, var på plats under gårdagens gala.

– Vi är jätteglada och stolta över att Ultimat även tog hem priset i år. Det var tuff konkurrens men vi nådde hela vägen fram. Det börjar hända mycket nu inom Stockholms krogbransch där allt fler krögare vill servera mer genuin indisk/bengalisk mat än tidigare. Kul att det uppmärksammas i Europa, säger Nahid Hassan i en kommentar.