ANNONS

Landslagsstjärnan skadad – missar världscupen: ”Jävligt surt”

Karolin Ohlsson Järla IF Orientering hälskadad missar världscuptävlingar
Karolin Ohlsson har haft ett skadefyllt 2019.
Järlaorienteraren och landslagsstjärnan Karolin Ohlsson missar nästa veckas världscuptävlingar i Schweiz. Orsaken är en hälskada.
– Det känns jävligt surt, säger hon till Svenska orienteringsförbundets hemsida.
ANNONS

Karolin Ohlsson spurtade hem ett VM-guld i stafett åt Sverige tidigare i år. Men under säsongen har hon också brottats med skador. Först problem med en höft och nu en hälskada.

– När jag till sist börjat få ordning på höften och äntligen börjat springa i skogen utan att ha ont varje steg så smällde hälen upp. Det var då tre veckor kvar till VM. Slemsäcken under hälsenan blev akut inflammerad och det är mitt problem även i dag. Hälen är inte tillräckligt bra och jag inte vill riskera att få ännu en vinter som den förra, säger hon till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

”Hatar att ge upp”

Hon är besviken.
– Det känns helt klart jävligt surt. Jag har tagit en dag i taget och bitit ihop i snart ett år, i hopp om att få tävla utan smärta och göra mig själv rättvisa. Jag kunde ha gett upp säsongen för länge sedan, men min vilja är för stor och jag hatar för mycket att ge upp för att sluta.

”Ingen fest”

Hon längtar inte till rehabträningen.

– Det är verkligen ingen fest att gå till poolen och springa intervaller eller gymmet och trampa luft ensam tre gånger om dagen, i hopp om att kanske få springa men inte veta när. Det kan nog alla som varit skadade hålla med om, att det är en mental kamp. Men jag tänker bita ihop, än en gång, slita på med rehab och alternativ träning. Vem vet, kanske kan springa världscupsfinalen i Kina i slutet av oktober. Och skiter det sig har jag ett VM nästa år. Det tänker jag se till att vara maskin på!