ANNONS

Landstingsdirektör tar över Danderyds sjukhus

Det blir landstingsdirektör Toivo Heinsoo som tar över som ordförande i styrelsen för Danderyds sjukhus, skriver Svenska Dagbladet. För ett par veckor sedan lämnade Jan Nygren samma post i protest efter att landstinget försökt avskeda sjukhusets vd Stefan Jacobsson.
ANNONS

– Landstinget och Jan Nygren hade inte samma bild av de åtgärder som krävs för att minska kostnadsutvecklingstakten på Danderyds sjukhus och återfå en ekonomi i balans. I syfte att öka ägarstyrningen och vidta de åtgärder som krävs har landstinget tillfälligt tillsatt Toivo Heinsoo som styrelseordförande till dess att ordinarie bolagsstämma kan hållas till våren, då en ny styrelseordförande kommer att utse, skriverlandstinget i en kommentar till Svenska Dagbladet.

Det är finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) som drivit igenom förslaget att Toivo Heinsoo tar över som styrelseordförande på Danderyds sjukhus. Förslaget kritiseras av Tomas Eriksson (MP), som anser att agerandet är ”mycket olämpligt” och att det tyder på att landstingsstyret vill ha en ”torped” på sjukhuset.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.