Välj ditt område
Skiss över parkourparken
Så här ska parkourparken se ut.

Länets största parkourpark byggs i Tyresö

Nyheter Vad skulle du helst läsa när du ramlat omkull på marken? I vår börjar länets största parkourpark att byggas i Tyresö - nu behövs din hjälp med vilka peppande ord som ska pynta den.

– Initiativet kommer från att vi startade parkourträning inom Brännpunkten. Det var väldigt många som gillade det och när intresset växte tänkte vi att vi kanske ska försöka bygga en park, berättar Marika Holm, ordförande i föreningen Brännpunkten.

Med uppmuntran och hjälp från bland annat Gymnastikförbundet och Tyresö kommun blir parken några år senare verklighet. Hela bygget beräknas kosta 2,6 miljoner varav kommunen står för hälften och resten betalas av Gymnastikförbundet och Stockholms idrottsförbund.

Under 2017 kommer den att stå klar bredvid skejtparken, vid Wättinge gårdsväg.

– Efter att tjälen har försvunnit börjar vi bygga. Tanken är att den ska invigas antingen någon gång under våren eller till Tyresöfestivalen i september, säger Marika Holm.

Parken är till för både barn, ungdomar och vuxna och vara anpassad för rullstolsburna. Förutom parkour kommer det att finnas en scen med speglar där den som vill kan dansa eller träna teater.

Tanken är att parkourparken ska vara inkluderande för alla, säger Sara Bruce, verksamhetschef på Brännpunkten.

– På olika ställen ska det också att finnas positiva ord så att man blir glad och peppad när man går runt och tränar. Man ska känna att man duger även om man  inte är superduktig.

För att komma på de mest uppmuntrande orden och citaten behöver Brännpunkten din hjälp. Vad skulle peppa dig att resa dig upp efter att du ramlat raklång på marken? Mejla in förslag till sara@brannpunkten.se.

Parkour

  • Går ut på att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigast och effektivast sätt.
  • Är inte en tävlingssport. Filosofin handlar om att att alltid hitta vägar och lösningar, att alla hinder är möjligheter och att man ska utveckla sig själv för att övervinna dessa.
  • Började utövas aktivt på 80-talet i Lisses, en av förort till Paris.
  • Blev 2014 blev en del av Gymnastikförbundets ordinarie verksamhet.

 

Källa: pktr.se

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Högsta Domstolen
Nyheter

Sålde knark i kiosk – får dom prövad

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring