ANNONS

Lång vinter gav många olyckor

Har du halkat? Du är inte ensam.

Men årets snöfattiga säsong lär inte bräcka förra vintern då 121 personer råkade ut för halk­olyckor i Järfälla.
ANNONS

En död, sju svårt skadade, 113 lindrigt skadade. Det blev förra vinterns olycksfacit för halkolyckor på vägar och trottoarer i Järfälla.

Transportstyrelsen har för Lokal­tidningen Mitt i tagit fram unik statistik som visar hur den långa vargavintern kring förra årsskiftet fick oss på fall. Totalt inträffade halk­olyckor på omkring 70 olika adresser i Järfälla vintern 2010/2011.

Värst drabbat av halkolyckor var motorvägen E18. Men även Viksjöleden, Vasavägen, Vibblabyvägen, Enköpingsvägen och Herrestavägen hade flera halkolyckor. I 77 fall skedde olyckorna på grund av snö eller is.

I 74 av halkolyckorna var det gångtrafikanter som drabbades, i samtliga fall var olyckorna lindriga.

I trafiken skedde en dödsolycka och sju svåra olyckor. Enligt Transportstyrelsen berodde dödsolyckan, liksom tre av de svåra olyckorna, på snö eller is.

I år är vintern inte lika snörik. Antalet halkolyckor under de senaste månaderna har ännu inte summerats, men Transportstyrelsen tror att något färre halkolyckor är att vänta när den här säsongen summeras.

– Förra vintern var lång och snörik så det ska man ta i beaktande när man läser siffrorna, poängterar Marie Skyving, regional samordnare på Transportstyrelsen, i ett mejl.

Förra vintern var lång och snörik.Marie Skyving, Transport­styrelsen

ANNONS
Fakta

Halast platser