ANNONS

Långa köer på 276:an när körfält stängdes av

I onsdags morse blev det tvärstopp på väg 276 i Åkersberga. Ett av körfälten mot stan stängdes av mitt i morgontrafiken.

– Det blev fel, säger Jonas Leandersson på Trafikverket.
ANNONS

Nya körfält ska byggas på väg 276 vid Sjöbergsvägen, nedanför Stava backe, i Åkersberga. I samband med det arbetet stängdes det ena körfältet av i onsdags morse. Det innebar att det blev tvärstopp i trafiken och extremt långa köer.

– Av misstag stängdes ett körfält av. Vi ber om ursäkt för det, säger Jonas Leandersson, projektledare på Trafikverket.

Många ringde till kommunen och också direkt till Trafikverket.

– Jag har haft en ganska hektisk dag. Men de flesta är förstående när man förklarar vad det är vi gör, säger Jonas Leandersson.

Ett inbromsningskörfält och ett accelerationskörfält ska byggas för att öka trafiksäkerheten på vägen. Arbetet påbörjades förra måndagen och kommer att fortsätta under hela oktober månad. Men båda körfälten ska vara öppna under tiden.

– Körfälten kommer att smalnas av under byggtiden, så det blir en temposänkning. Men framkomligheten ska inte påverkas. Jag vet inte riktigt hur det här gick till eller hur jag ska kunna lämna en vettig ursäkt, mer än att konstatera att det blev fel, säger Jonas Leandersson.

Ett inbromsningskörfält ska byggas vid Sjöbergsvägen för trafikanter som kommer från Åkersberga och ska svänga höger. Dessutom byggs ett accelerationskörfält för de som kommer från Sjöbergsvägen och ska köra mot E18.

– Det gör vi för att höja trafiksäkerheten på väg 276, säger Jonas Leandersson.

Dessutom flyttas busshållplatsen Stava gård 200 meter från västra sidan av Sjöbergsvägen till den östra, så att den hamnar före korsningen om man kommer från Åkersberga. Det för att bussarna ska ha möjlighet att accelerera inför backen när de kör mot stan.

ANNONS

– Bussarna har haft problem att komma upp för backen som det är idag, säger Jonas Leandersson.

Vägarbetena ska pågå till den 30 oktober. Även om körfält inte ska stängas av mer kommer det att bli en temposänkning, så det kan vara bra att vara ute i lite extra god tid.

Fakta

Hållplatsen Stava värdshus byggs också om

* Busshållplatsen Stava värdshus, mot Åkersberga, byggs också om. Den ingår i ett projekt där 86 busshållplatser i hela länet ska tillgänglighetsanpassas.

* Kantstenen höjs så att det blir enklare att kliva på bussen och hållplatsen förlängs, så att bussen bättre kan komma intill.

* Arbetet pågår i två veckor och ska vara klart vid den här veckans slut. Det är sänkt hastighet förbi arbetsplatsen och hållplatsen är framflyttad under tiden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.