Långa omvägar för skräpkastaren när återvinningscentralen i Bromma renoveras

Återvinningscentralen i Bromma måste asfalteras om. Den som tänkt göra sig av med större mängder avfall hänvisas därför i stället till återvinningscentralen i Lövsta.
Återvinningscentralen i Bromma måste asfalteras om. Den som tänkt göra sig av med större mängder avfall hänvisas därför i stället till återvinningscentralen i Lövsta.
Asfalten på Bromma återvinningscentral måste läggas om.

Det innebär att den som tänkt dumpa skräpet efter trädgårdsrensningen i stället hänvisas till återvinningscentralen i Lövsta, tolv kilometer bort.

– Självklart kommer folk tycka att det är jobbigt, men vi ber om överseende med det här, säger Lotta Claesson, teknisk utredare på Stockholm Vatten.

Den som har tänkt besöka återvinningscentralen i Bromma för att göra sig av med större mängder skräp från höstrensningen i trädgården får tänka om.

Asfalten på återvinningscentralen är nämligen i så dåligt skick att den måste läggas om, vilket gör att området med större containrar tillfälligt stängs av.

– Asfalten är gropig och skadad, vilket kan medföra en risk när man kör tunga ekipage som väger upp till 10 ton, säger Lotta Claesson, teknisk utredare på Stockholm Vatten.

I stället hänvisas den med större mängder skräp till återvinningscentralen i Lövsta, tolv kilometer bort. Eller cirka 20 minuters bilfärd, om man vill.

– Självklart kommer folk tycka att det är jobbigt, men vi ber om överseende med det här. Vi hade kunnat stänga hela centralen i stället, men nu väljer vi att låta den som har mindre mängder skräp komma hit under tiden för omläggningen genom att ställa ut mindre behållare på parkeringen, säger Lotta Claesson.

Exakt var gränsen går för hur mycket avfall man trots allt kan ha med sig till centralen i Bromma när arbetet med asfalten pågår är oklart.

– Vi kommer att se över vad som finns i bilen och bestämma på plats om vi kan ta emot det eller inte. Har man med sig små mängder skräp är man välkommen, men den med stora flyttlass bör kanske tänka om. Gör vi bedömningen att det är för mycket kommer vi be att man besöker en annan central i stället, förslagsvis den i Lövsta, säger Lotta Claesson

Finns det inte en risk att det här skapar stora köer eller allmänt kaos på återvinningscentralen i Bromma?

– Kaos kommer det inte bli, men visst finns det risk för lite köbildning, säger hon.

Arbetet med omläggningen av asfalten beräknas pågå under hela nästa vecka.