Längdhoppsstjärnan Michel Tornéus avslutar karriären

Michel Tornéus tackar för sig efter denna säsong.
Michel Tornéus tackar för sig efter denna säsong. Arkivbild.
Längdhoppsstjärnan och Huddingebon Michel Tornéus avslutar karriären. Det här meddelade själv via sina sociala medier nu på morgonen.

33-årige Michel Tornéus, som tävlar för Hammarby IF, avslutar karriären. Det här berättar han själv på sitt Instagram-konto.

Michel frågar sig vad det innebär att ”avsluta på topp”, och ger sedan sin syn:

”För mig personligen så känner jag mig väldigt nöjd med min karriär, jag har rest runt om i världen, lärt känna otroligt många fina människor och inte minst av allt så jag har fått göra det jag älskar mest av allt. Friidrott har varit min värld sen jag var 6 år gammal men jag har nu beslutat att 2019 blir min sista säsong.”

Svenskt rekord i längdhopp

Michel Tornéus bor i Huddinge och är född i Botkyrka. Han har det svenska rekordet i längdhopp, 8,44 meter. Karriären har genererat flera medaljer, blandannat, ett silver och ett brons i EM 2015 och ett guld i inomhus-EM 2015.

”Det är dags för mig att göra något nytt, vad det är vet jag inte riktigt än”, skriver Michel och berättar samtidigt att hans sista tävlingar innan skorna hamnar på hyllan blir Göteborgs GP 16 augusti, Finnkampen i Stockholm den 26 augusti och tillsist SM 1 september.

Michaels sociala medier fylls nu med lyckönskningar från följare och fans, en kvinna skriver: ”Lycka till i framtiden och tack för all spänning som du bjudit på genom åren! Minns ungdomsåren i IFK Tumba med värme i hjärtat. Ha de så gott”Här är Michel Tornéus inlägg på Instagram:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Michel Torneus (@micheltorneus)