Längre köer trots fler platser

Lena Söderströms ambition när hon blev chef för musikskolan var att ta bort kön inom tre år. Men nu efter två år är köerna längre än någonsin. Intresset för musik på Lidingö slår alla rekord.

För två år sedan tog Lena Söderström över rollen som chef för Musikskolan på Lidingö. Då undervisades cirka 1 000 elever på skolan samtidigt som 600 ungdomar stod i kö för att få en plats. Hennes ambition var att försöka få bort kön inom tre år. Trots att verksamheten har utökats med 20 procent till 1 200 elever inom befintlig budget så har köerna nästa fördubblats och blivit längre än någonsin.

– Vi har misslyckats, vi har längre köer än någonsin tidigare, säger hon med ett snett leende.

Trots att Musikskolan har tagit in fler elever så har köerna ändå vuxit. Det som är positivt är att verksamheten skapar ett sådant intresse att anmälningarna har ökat lavinartat.

– Intresset är jättestort och det är såklart kul, men jag har också ett ansvar inför Lidingöborna. Jag vill att så många som möjligt ska få en plats. Ökningen kan bero på att vi har förändrat vår verksamhet. Vi har försökt att möta förväntningarna så därför har vi gjort en hel del förändringar, säger hon.

För två år sedan fanns en kö med 600 elever. Nu är kön 1 100 elever. Hur ser du på det?

– Vår kostym brister om vi tar in fler. Vi utnyttjar nu varje stol under varenda timme. Vi är tacksamma att vi har fått Elverket som vår hemvist. Men skulle politikerna besluta att vi ska utöka vår verksamhet så är vi beredda att göra det. Då krävs det att fler lärare nyanställs och vi måste ha fler undervisningsrum.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.