Längre öppettider på återvinningscentralerna

Hårt tryck och ilskna kunder är en av orsakerna till att öppettiderna på SRV:s återvinningscentraler nu utökas.

– Många har blivit ­irriterade över att det varit stängt på måndagar, säger Birgitta Mörk (S).

Trycket på återvinningscentralerna i de fem kommunerna där SRV återvinning bedriver sin verksamhet blir allt större.

Enligt bolagets tillförordnade vd, Inger Sandström, beror det bland annat på den växande befolkningen.

– Det blir också fler och fler hushåll som besöker våra återvinningscentraler med sitt grovavfall, och det är jättebra att alla är med och tar sitt ansvar för miljön, säger Sandström och fortsätter:

– Men tidvis är det hård belastning på våra återvinningscentraler, vilket skapar en dålig arbetsmiljö för våra medarbetare men också en onödigt stressad miljö för våra kunder.

Att utöka öppettiderna är även ett önskemål från ägarkommunerna, Huddinge, Haninge, Botkyrka, Salem och Nynäshamn.

– Vi vet att det är många som blivit irriterade när det har varit stängt när de kommit dit. Då har det hänt att de dumpar sina sopor utanför grinden i stället för att komma tillbaka en annan gång, säger Birgitta Mörk (S), styrelseledamot i SRV.

Även Inger Sandström bekräftar att det kan förekomma dumpning utanför SRV:s återvinningscentraler när besökare möts av stängda grindar.

Tidigare har återvinningscentralerna varit helt stängda på måndagar. Men från och med den 1 april ska det vara öppet lika länge på måndagar som tisdag–torsdag, nämligen från klockan 13 till 19.

Det kommer även att vara ändrade tider på fredagar, så att man kan åka till återvinningscentralen från klockan nio på morgonen.

Dessutom kommer öppettiderna att förlängas på helgerna. I dag är det bara öppet till klockan 15, men kommer från och med april vara öppet en timme längre.

– Vi har utgått ifrån den minienkät som gjordes i samband med höstens kundundersökning när vi kom fram till hur de nya öppettiderna ser ut, säger Inger Sandström.

Fakta

Då kan du lämna avfall

Skyttbrink, Flemingsberg, Jordbro, Fittja, Skogås, Salem och Nynäshamn:

Måndag-torsdag 13–19.

Fredagsöndag 9–16.

Sorunda:

Lördag 9–16.

Onsdag 13–19. (vecka 18–40).

Källa: SRV