Längre restider på gröna linjen

Renoveringarna på gröna linjen pågår för fullt. Det har resenärerna blivit varse om. Restiden har blivit ännu längre än väntat och förra veckan slutade skyltarna att fungera.

SL har tidigare informerat om att restiderna kommer att vara längre och att det blir byten i Blackeberg eller Råcksta under vissa veckor i sommar. Men resorna har påverkats mer än så.

Under förra veckan haglade störningsinformationen från SL. Det handlade bland annat om ännu längre restider och inställda avgångar på grund av arbetet.

– Skytteltrafiken mellan Hässelby och Blackeberg har tagit längre tid än vi beräknat, säger Christian Hoffmann, informatör vid SL.

Detta har gjort att även avgångarna har blivit ännu glesare. Dessutom slutade skyltarna på perrongerna mellan Hässelby strand och Islandstorget fungera under början av förra veckan.

– De hängde först inte riktigt med på att anpassas till den nya restiden, säger Christian Hoffman, som hoppas att de kommande veckorna kommer att flyta på bättre, utan plötsliga förändringar.

– Det är just den här veckan som det har varit en del strul.

Han uppmanar ändå resenärerna att gå in på SL:s hemsida för att ta reda på den senaste informationen innan resan.

– Det är alltid bra att hålla koll på trafikläget och att gå in och kolla på störningsinformationen, säger han.

Arbetet pågår fram till den 16 augusti.

Skytteltrafiken mellan Hässelby och Blackeberg har tagit längre tid än vi beräknat.

pensionärer speeddejtar på singelkryssning

HÄSSELBY/VÄLLINGBY På torsdag lättar ett gäng pensionärer från västerort ankar och ger sig ut på speeddejting på Ålands hav. Men den som inte kan följa med ska inte misströsta. Dejtingen på Växthuset fortsätter i höst.

– Vi sätter i gång igen i slutet på augusti, säger Fredrik Norrman som är med och arrangerar både kryssningen och de pensionärsträffar som Mitt i tidigare berättat om.

Nu har även flera herrar anslutit sig till sällskapet, något som damerna tidigare efterlyst.

Ny lägstalön inom staden

STOCKHOLM Efter valet i höstas kom den nya rödgrönrosa majoriteten överens om att höja de lägsta lönerna inom stadens kvinnodominerade yrken. I årets budget finns 70 miljoner kronor för satsningen.

Förhandlingarna med fackförbundet Kommunal har nu avslutats och de lägsta lönerna har höjts 900 kronor i snitt. För en anställd över 19 år är den nya lägstalönen 19 000 kronor per månad. Anställda med tjänster som kräver yrkesförberedande utbildning och ett års yrkeserfarenhet tjänar nu minst 21 000 kronor.