Så kan Långsjöbadet förbättras

Långsjöbadet Långsjön Älvsjö
Långsjöbadet.
Bättre strand, utökad badplats och en flytbrygga – så kan Långsjöbadet förbättras enligt två medborgarförslag.
I kväll ska Älvsjö stadsdelsnämnd ta beslut om badet.

Ett hopptorn, jämnare strand, stänger att hålla sig i på bryggorna och simskola. Större badplats och plats för hundar att bada. Det är två medborgarförslag gällande Älvsjöbadet som utretts av Älvsjö stadsdelsförvaltning.

För grunt för hopptorn

Enligt förvaltningen är sjön för grund för ett hopptorn. I stället föreslås en flytbrygga.

Efter sommaren ska staden arbeta med gräsmattan på Långsjöbadet, för att motverka att vatten samlas där. Under tiden har vissa områden belagts med grus. Det ska vara klart till nästa sommar, enligt förvaltningen.

Däremot är stänger på byggan att hålla sig i en bra idé, enligt förvaltningen. En aktör har anmält intresse för att hålla simskola vid badet under vecka 30.

Något hundbad blir det däremot inte, eftersom hundar inte får bara på allmänna badplatser under sommaren. Det är dock fritt fram att blöta tassarna på andra platser längs med Långsjöns strandpromenad.

Ny grillplats, lekutrustning och flyttad brygga till nästa sommar

Däremot föreslås en av badets tre bryggor flyttas till badets bortre del och att sly röjs där, för att göra badplatsen större. Sedan tidigare är det bestämt att badet ska sätta upp en till grillplats, fler bänkar och lekutrustning. Det kommer att vara på plats först nästa säsong, enligt stadsdelsförvaltningen.

I morgon, onsdag, ska Älvsjö stadsdelsnämnd fatta beslut om badet.