ANNONS

Långsjöbadet inte klart – öppnar ändå

Långsjöbadet Långsjön
Långsjöbadet öppnar tillfälligt i sommar.
Tanken var att Långsjöbadet och Bergtorpskärret skulle vara färdigrenoverade till sommaren. Så blir det inte, men Långsjöbadet kommer öppnas upp tillfälligt för badsugna hemesterfirare.
ANNONS

Långsjöbadet och Bergtorpskärret har länge lidit av översvämningar och sumpig mark. Därför har man under året arbetat med ett nytt dräneringssystem på platserna.

Fritt från bajs och översvämningar – nu rustas Långsjöbadet

Planen var att arbetet på platserna skulle vara klart till sommaren, men så blir inte fallet. Anledningen är att den nya dräneringen på båda platserna innehåller bakfall, alltså att vattnet rinner åt fel håll.

– Mänskligt fel. Den som har gjort dräneringslösningen har inte klarat av det. Vi kan inte forcera det här, det är otroligt viktigt att det blir rätt och fungerar. Det är beklagligt, jag tycker det är jättetråkigt, säger Eva Wretling, parkintendent på Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Öppnar tillfälligt

Arbetet med att renovera Långsjöbadet kommer tillfälligt att pausas under sommaren och från och med den 15 juni kommer badet vara tillgängligt för hemesterfirare.

– Det vi nu har bestämt, för att inte beröva folk som måste gå hemma i coronasituationen, är att göra en tillfällig lösning nere vid Långsjöbadet. Det kommer rullas ut en tillfällig gräsyta. Den kommer kunna återanvändas, så det är inte pengar i sjön. Vi kommer även se till att gångbanorna är anlagda så pass att de går bra att röra sig på. Duscharna och tappvattnet kommer vara igång, om det inte kommer restriktioner kring det, säger Ewa Wretling.

Under tiden som Långsjöbadet är öppet kommer man färdigställa renoveringen av Bergtorpskärret. Därefter återupptas arbetet med Långsjöbadet.

Vad får det för ekonomiska konsekvenser?

ANNONS

– Det kan jag inte uttala mig om i dag. Vi tittar på vem som ska ta de respektive kostnaderna. Det viktiga är att det blir ett bra resultat och att det löser sig, säger Ewa Wretling.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.