Långtidshotell byggs på Lidingö

Lidingö ska få ett nytt långtidshotell. Bygglov är inskickat för en helt ny byggnad med 110 rum i Aga.

Nu planeras för ännu ett hotell för långtidsboende på Lidingö. Entreprenören Strabag har lämnat in bygglovsansökan för att få uppföra ett hotell med drygt 110 rum, invid den nya spårvagnsdepån i Aga.

– Det finns ett behov för ett nytt hotell i området. Det är svårt att över huvud taget hitta någon form av boende på kort eller mellanlång tid i Stockholm, säger Jens Lackman, vd för Strabag projektutveckling som sedan tidigare byggt ett liknande hotell i Slagsta.

Strabag ska bygga och utveckla hotellet och därefter leta efter någon som vill driva det. Bygglovsärendet har ännu inte fått någon handläggare på kommunen, men Jens Lackman hoppas på byggstart redan i oktober och ett färdigt hotell lagom till nästa sommar.

– Det blir inget femstjärnigt hotell utan det kommer att finnas någon form av reception, kanske ett enkelt pentry och lite rekreation på bottenvåningen. Man kan se det som mindre lägenheter som man får möjlighet att hyra in sig i på längre sikt.

Det är det andra hotellprojektet som drar igång på Lidingö i år. Sedan tidigare planeras för ytterligare ett hotell med 24 rum för långliggare på Södra Kungsvägen.

Lidingö stads näringslivschef Cristina Eriksson ser positivt på utvecklingen.

– Jag tycker att det är bra. Vi har redan många konferensanläggningar och ju fler hotell som byggs desto mer känt blir Lidingö för att vara en fin plats att bo på. Dessutom tror jag att fler konferensanläggningar kommer att bli till vanliga hotell eftersom privatmarknaden är så stark, det går definitivt åt det hållet, säger hon.

Polisen varnar för bedragare

Lidingö Polisen varnar nu för en ny typ av bedrägeri. De senaste veckorna har personer gått runt i innerstan och på Lidingö och låtsats samla in pengar till olika organisationer. När polisen kontrollerat med nämnda organisationer håller de inte på med insamlingar just nu. Ofta går 2-3 personer tillsammans och vill ha påskrifter eller pengar. Det har även förekommit stölder i samband med bedrägeriförsöken.

Det krävs tillstånd för att samla in pengar till organisationer och polisen uppmanar nu till att inte skänka pengar om insamlarna inte kan visa upp både tillstånd och organisationstillhörighet.

Lidingövallen Lidingövallens nya läktare har redan vunnit stadens nyinstiftade stadsmiljöpris. Nu uppmärksammas läktaren även internationellt. Som en av 10 spektakulära idrottsbyggnader är Lidingövallen nominerad i årets upplaga av World Architecture Festival.

Totalt är 338 byggnader från 46 länder nominerade i 31 kategorier. Om Lidingövallen lyckas stå ut i konkurrensen avslöjas under festivalen i Singapore 46 november.

Det finns ett behov för ett nytt hotell i området.

Vallens läktare kan få internationellt pris