Lantlig idyll i villaområdet väckte rekordintresse

Det röda huset med vita knutar från 1910 lockade 80 sällskap till visningarna.
Det röda huset med vita knutar från 1910 lockade 80 sällskap till visningarna.
Trodde du att det var nyproduktion och moderna lägenheter som var hetast just nu? Tänk om.

Drömmen om den lantliga idyllen verkar leva.

Det här sekelskifteshuset såldes nyss för 3,6 miljoner.

En lantlig idyll – men ändå mitt i centrum av kommunen. Det urtypiska, traditionellt röda huset med vita knutar från 1910 i Odenslunda är så långt ifrån nyproduktion, stadsradhus och toppmoderna lägenheter man kan komma.

Trots det drog det rekordmånga intressenter. Hela 80 sällskap, både från Väsby och utanför, var intresserade av det 57 kvadratmeter stora huset.

– Det var verkligen rekordmycket folk som var intresserade, både sådana som var ute efter tomten och sådana som var ute efter huset, säger mäklaren Kristina Guven på Fastighetsbyrån.

Hon tror att det var just det udda med objektet som gjorde att det lockade till sig mycket folk.

– Ett sådant här sekelskifteshus är jätteovanligt och helt unikt i sitt slag i Upplands Väsby. Jag känner inte till något annat liknande hus i kommunen, säger hon.

Huset byggdes alltså i början av 1900-talet och har typiska sekelskiftsdetaljer. På tomten finns förutom rosenbuskar och träd också både en friggebod och ett garage.

Utropspriset var 2 595 000, men trissades snabbt upp av det stora antalet intressenter. Till sist såldes det för 3 625 000 kronor. Det innebär ett kvadratmeterpris på dryga 63 000 kronor – en bra bit över snittvillan i Väsby (se faktaruta).

– Jag tror att det centrala läget kombinerat med den gamla och lantliga stilen gjorde att det gick hem hos många. Att sälja ett sådant här hus är verkligen once in a life time. Det händer en gång och inte mer, säger Kristina Guven.

Fakta

Stigande priser på Väsbys villamarknad

Det senaste året har 130 villor sålts i Upplands Väsby.

I snitt har man fått ge 33 308 kronor per kvadratmeter.

Det senaste halvåret har priserna på Väsbyvillor stigit med 8 procent.

12 750 000 kronor är rekordpriset på en villa i Väsby. Huset ligger vid Norrvikens vatten i Bollstanäs.

Källa: Svensk mäklarstatistik