ANNONS

Lärare polisanmäld för misshandel av elev

En elev har misshandlats av en lärare på Västerholms friskola i Skärholmen
Västerholms friskola ligger i södra Skärholmen.
En lärare på Västerholms friskola i Skärholmen har polisanmälts för misshandel av en elev.
– Jag är chockad och mår inte alls bra, berättar pojken som fick stora blåmärken.
ANNONS

Det var i onsdags eftermiddag som tonårspojken och läraren hamnade i en ordväxling. När den trappades upp tog läraren, enligt pojken, till våld.

Han berättar för Mitt i hur läraren pressade honom mot väggen och tog strypgrepp. Efter några sekunder lyckades han ta sig fri men halkade omkull. Då tog läraren ett grepp om hans midja och kastade omkull honom. Sedan ska han ha tagit strypgrepp bakifrån.

– Jag såg svart och rött och trodde att jag skulle svimma. Sedan lyckades mina kompisar få bort honom. När jag reste mig upp sa de att jag hade märken på halsen, berättar pojken.

Hemma från skolan

Dagarna efter misshandeln var pojken hemma från skolan. En närstående vuxen hjälpte honom till vårdcentralen, där han blev omplåstrad och fick skadorna dokumenterade. Mitt i har också sett skadorna: röda märken på halsen och stora blåmärken på bland annat midjan, höften och bålen.

– Ingen från skolan ringde mig och frågade hur jag mådde varken på torsdagen eller fredagen. Men nu har jag fått gå till en kurator, säger pojken som tagit mycket illa vid sig.

– Jag är fortfarande chockad och mår inte alls bra. Det är som en stor, tung grej inuti huvudet. Det är jättesvårt att släppa, berättar han.

”Hanterar ärendet”

Både pojken och läraren har hörts av polis och en polisanmälan har gjorts. Joakim Steinholz, rektor på Västerholms friskola, ger bara en allmän kommentar:

– När vi får information om att sådant här har hänt ser vi det som mycket allvarligt, naturligtvis. Vi hanterar och utreder ärendet. Mycket mer än så kan jag inte säga i det här läget, säger han.

En elev har misshandlats av en lärare på Västerholms friskola i Skärholmen

Misshandeln på Västerholms friskola har polisanmälts. Foto: Anna Z Ek

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.