HD tar inte upp lärare som skickade sexbild

Läraren ska ha skickat bilden i programmet Kik.
Läraren ska ha skickat bilden i programmet Kik.
Läraren dömdes till 3000 i dagsböter för att skickat en sexuellt laddad bild av misstag till en elev på skolan i Upplands Väsby. Nu står det klart att Högsta domstolen inte kommer att pröva fallet.

Mitt i har tidigare skrivit om fallet med en lärare på en skola i Upplands Väsby som skickade en sexuellt laddade bild till en elev på skolan. Efter att ha chattat i två timmar ska läraren ha skickat en bild på manskropp med delvis neddragna underkläder till eleven.

Lärare sexchattade med elever

Läraren menade att han skickat bilden av misstag på grund av kraftig berusning. Tingsrätten friade mannen och menade att det inte var klart att läraren skickat bilderna mot elevens vilja.

Men hovrätten dömde mannen för sexuellt ofredande då de menade att mannen skickat bilderna med ett så kallat likgiltighetsuppsåt, alltså flera bilder på kort tid trots att eleven inte visat intresse för annat än vänskap.

Nu står det klart att Högsta domstolen inte kommer att ta upp fallet, skriver dagens juridik. Mannen dömdes till dagsmöter på totalt 30 000 kronor och skadestånd till elven på 5000 kronor.