ANNONS

NO-lärare i Sollentuna får pris av Vetenskapsakademien

Emelie Hallmann Svidén, lärare på Vaxmoraskolan i Sollentuna
Emelie Hallmann Svidén, NO-lärare på Vaxmoraskolan, är en av fyra lärare som får pris av Kungl. vetenskapsakademin i år.
Emelie Hallmann Svidén på Vaxmoraskolan får pris av Kungl. Vetenskapsakademien för sin inspirerande undervisning i naturorienterande ämnen.
– Att få ett pris för något jag själv tycker är kul och som får eleverna att växa, det är verkligen jätteroligt, säger hon.
ANNONS

Vetenskapsakademin delar varje år ut fyra priser till lärare i några av ämnena matematik, naturkunskap, biologi, fysik, kemi och NO.

Lärarna nomineras av kollegor, rektorer, föräldrar eller elever och väljs av Akademiens ledamöter. De lärarna som får pris i år har genom nya idéer och entusiasmerande arbete väckt elevernas intresse för matematik, fysik, biologi och NO.

”Digitala verktyg som hävstång”

Och en av dem är alltså Emelie Hallmann Svidén, NO-lärare på Vaxmoraskolan. Motiveringen lyder ”för att hon inspirerar lärande i NO genom att kreativt använda digitala verktyg som hävstång så att alla elever blir nyfikna och lyckas”.

Emelie Hallmann Svidén låter gärna eleverna leda varandra och de äldre får lära de yngre. Hon har ett stort engagemang för att ta del av de senaste rönen inom forskningen och väver in den moderna tekniken i undervisningen.

”Min roll är att stötta eleverna att våga”

– Jag märker att de digitala verktygen gör det möjligt även för de elever som har svårigheter att kunna ta till sig och visa vad de kan. Det kan till exempel handla om att de gör egna animationsfilmer, säger Emelie Hallmann Svidén.

– NO innehåller många begrepp som är nya för dem och då är det viktigt att de även får arbeta praktiskt tillsammans. Jag har alltid sett lärandet som något dynamiskt och min roll är att stötta eleverna att våga utmana sig själva.

Prisutdelning senare i vår

Lärarpristagarna får 50 000 kronor var. Ytterligare 50 000 kronor går till deras respektive skolor. Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvar Lindqvists minne, som är det officiella namnet på lärarpriserna, finansieras av Kjell och Märta Beijers Stiftelse och har utdelats sedan 1991.

Utmärkelsen delas ut under en ceremoni på Vetenskapsakademiens högtidssammankomst senare i vår.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.