ANNONS

Läraren Olle Linton prisas på Förintelsens minnesdag

kollage-oll-lintonforinelsens-minnesdag
Priset delades ut på Dramaten i dag, på Förintelsens minnesdag.
Olle Linton, lärare på östra Reals gymnasium, prisas för sitt arbete mot rasism och antidemokratiska åsikter både i och utanför klassrummet. I dag på Förintelsens minnesdag, den 27 januari, tilldelas han Stockholmare mot nazisms årliga civilkuragepris.
ANNONS

I dag på Förintelsens minnesdag den 27 januari, delas Stockholmare mot nazisms årliga civilkuragepris ut. I år tilldelades det gymnasieläraren Olle Linton.

Olle Linton undervisar i historia, filosofi och religion på Östra Reals gymnasium. Han har också startat Facebookgruppen ”Lärare mot rasism” som har över 4 000 medlemmar.

Så här lyder motiveringen:

Stockholmsläraren Olle Linton har under flera år stått upp för alla människors lika värde och arbetat mot antidemokratiska åsikter och rasism i alla dess skepnader.

I sin yrkesroll har Linton agerat förebild för den yngre generationen genom sitt ihärdiga civilkurage och sitt tydliga ställningstagande för demokrati och mot extremhögern.

I skrift, i klassrummet, genom sitt arbete med Lärare mot rasism men också vid fysiska antinazistiska manifestationer är Olle Linton en pådrivande och initiativtagande kraft – som därmed också inspirerar fler att agera till försvar för demokratin.

Delas ut på Dramaten

Priset delas ut för första gången på Dramaten under Förintelsens minnesdag den 27 januari 2020 och innebär – utöver äran – mottagandet av ett diplom samt prissumman 5 000 kronor, donerad av Gerald och Monica Naglers Stiftelse för 3 år i rad.

Stockholmare mot nazism är ett politiskt och religiöst oberoende, icke-partipolitiskt anknutet initiativ.

ANNONS
ANNONS