ANNONS

Hoda fick SFI-lärarpriset för sitt initiativ till tjejgrupp

Hoda Akbaryan, SFI-lärare på Eductus i Sollentuna
Hoda Akbaryan firades med blommor, diplom och tårta när hon fick ta emot Sollentuna kommuns SFI-lärarpris 2020.
För ett år sedan startade Hoda Akbaryan, SFI-lärare på Eductus i Sollentuna, en tjejgrupp på skolan. Den blev en omedelbar succé – och i dag fick hon ta emot Sollentunas kommuns SFI-lärarpris 2020 för sitt initiativ.
ANNONS

– Jag blev väldigt väldigt glad och överraskad! Det känns stort att få pris, säger Hoda Akbaryan.

SFI-lärarpriset delas ut vart annat år till ”en lärare som har bidragit till en verksamhetsutvecklande insats som kommer elever i Sollentuna kommun till godo”.

”Kände att det fanns ett behov”

Och det har Hoda Akbaryan verkligen gjort. Hon startade tjejgruppen som ett test men det blev så lyckat att gruppen permanentades redan efter några veckor.

– Jag har alltid varit intresserad av kvinnofrågor och jag kände att det fanns ett behov av en sådan här grupp. Kvinnorna kom alltid fram till mig och ville prata om privata saker efter lektionerna. Då kände jag att det vore kul att starta en grupp och kunna prata tillsammans, bara kvinnor, säger Hoda Akbaryan.

Kvinnor från hela världen

Diana Rastegar, skolledare på Eductus i Sollentuna centrum, nappade direkt på idén och sedan dess träffas omkring 15 kvinnor från hela världen varje torsdagseftermiddag och diskuterar hur det är att vara kvinna i Sverige i dag, relationer, barnuppfostran, skyldigheter och rättigheter med mera.

Kvinnor på SFI stärker varandra i egen tjejgrupp

I dag fick Hoda Akbaryan ta emot utmärkelsen och firades med blommor, diplom och tårta i Eductus.

– Och så får jag lite pengar som jag kan använda för fortbildning, säger Hoda Akbaryan som har arbetat i två och et halvt år på Eductus i Sollentuna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.