ANNONS

Flera gripna efter dödsskjutning på Lidingö

Området i Baggeby var vid 17.30-tiden fortfarande avspärrat.
Området i Baggeby var vid 17.30-tiden fortfarande avspärrat.
Ett antal personer är gripna för skottlossningen på Lidingö. Den skadade man, som fördes med helikopter till sjukhus, har avlidit.
Lidingöbron var under flera timmar på tisdagseftermiddagen avspärrad för alla som åkte från ön, vilket skapade långa köer.
ANNONS

Det var klockan 15.45 som polisen larmades om en skottlossning på Lidingö. Enligt polisen ska en person ha påträffats skjuten. Mannen fördes med helikopter till sjukhus – där han senare avled.

Polisen spärrade av Lidingöbron från trafik i riktning mot Stockholm. Däremot gick det att åka över till Lidingö.
Avspärrningarna på bron hävdes runt kl 18.00. Tre timmar senare togs även avspärrningarna kring brottsplatsen i Baggeby bort.

Beordrades till Baggeby

Enligt polisen kom larmet från Baggeby på Lidingö. Vittnen ska ha sett hur en bil lämnat platsen. På plats påträffades den skadade mannen, som senare på kvällen avled. De anhöriga är informerade, enligt polisen.

I närheten av brottsplatsen påträffades också en brandskadad bil.

Omkring en timme senare kunde polisen gripa ett antal personer. Brottsrubriceringen ändrades under kvällen till mord. Mer än så vill polisen inte berätta med hänsyn till den pågående insatsen.

”Hann precis över bron”

Ett anonymt vittne som bor på Lidingö berättar:

– Jag skulle åka från Lidingö till Ropsten för att hämta min dotter vid tunnelbanan. Det var ungefär klockan 16.15. Jag hann precis över bron innan polisen spärrade av den.

– En polispiket kom i full fart vid Ropsten och körde upp på bron på fel vägbana. De skulle väl spärra av bron på Lidingösidan. Sedan kom ytterligare en piket och spärrade av lilla bron.

Skottlossningen skapade långa köer.

Skottlossningen skapade långa köer. Foto: Maléne Olofsson

– Det gick att köra från Ropsten till Lidingö och på väg över bron såg vi rök från Baggeby. Vi blev omkörda av en akutbil och fler polisbilar.

ANNONS