Ambulanshelikopter larmades till utspring efter våg av samtal

utspring väsby nya gymnasium vng smällar polis larmsamtal helikopter
Polisen fick många larmsamtal efter utspringet från Väsby nya gymnasium. (Personerna på bilden har inget med textens innehåll att göra.)
Ambulanshelikopter i Upplands Väsby under studentfirandet
En ambulanshelikopter larmades till Upplands Väsby under studenternas firande. Den landade vid stationsområdet.
Ambulanshelikopter i Upplands Väsby under studentfirandet, Smällare och knallskott smälldes
Det smälldes champagnekorkar, smällare och knallskott under studentfirandet. (Personerna på bilden har inget med textens innehåll att göra.)
När studenterna på Väsby nya gymnasium sprang ut i dag bröt ett vilt firande ut. Polisen fick in en våg av samtal från människor som var oroliga över höga smällar och rökutveckling.
– Det sköts raketer och kastades knallskott, säger Ola Österling på polisen.

Det är studenttider och de senaste veckorna har utspringen och de eurforiska firandena avlöst varandra runtom i Stockholmsområdet. I dag hade turen kommit till eleverna på Väsby nya gymnasium. Äntligen skulle Väsbystudenterna få säga adjö till skolan.

Men studenternas vilda firande föll inte ordningsmakten i smaken. Klockan 13:08 fick polisen in en våg av larmsamtal från människor som vittnade om höga smällar och rökutveckling.

– Det ringde massvis med folk som var oroliga, som inte visste vad det var som hände. Vi blev också lite oroliga för vi visste ju inte heller, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Ambulanshelikopter landade på busshållplatsen

Polisen skickade dit flera bilar.

– Det visade sig ganska snart att man kastat knallskott och tänt bengaliska eldar bland medborgarna som var där för att ta emot och fira sina studenter, säger Ola Österling.

Det landade också en ambulanshelikopter vid busshållplatsen intill skolan. Enligt en polis på plats var den där med anledning av smällarna, men enligt helikopterföraren var den där på stand-by.

– Jag har ingen uppgift om att någon skulle vara skadad, säger Ola Österling.

– Men folk tyckte det var otrevligt och obehagligt. Det är inte bra att bränna av såna här i en folksamling. De är farliga och sprider farlig rök, fortsätter han.

En polisanmälan är gjord, men det är oklart vad det rör sig om för brott.