Läs vilka kvinnor som Roslagsborna vill hylla i dag!

Läs vilka kvinnor som Roslagsborna vill hylla i dag.
Läs vilka kvinnor som Roslagsborna vill hylla i dag.
<b>Linnéa Bergman, 19 år, uppväxt och jobbar i Täby:</b>  – Alicia Vikander beundrar jag. Tänk att vinna en Oscar när man är 27 år. Det är ju hur stort som helst. Jag har sett mycket av henne och tycker att hon har utvecklats. Hon är cool.
<b>Linnéa Bergman, 19 år, uppväxt och jobbar i Täby:</b> – Alicia Vikander beundrar jag. Tänk att vinna en Oscar när man är 27 år. Det är ju hur stort som helst. Jag har sett mycket av henne och tycker att hon har utvecklats. Hon är cool.
&lt;b&gt;Mona Stjärnquist 77 år, Danderyd. På besök hos frisören:&lt;/b&gt;  – Jag beundrar min systers yngsta dotter Lena. Hon är verkligen speciell och klär sig så snyggt.
<b>Mona Stjärnquist 77 år, Danderyd. På besök hos frisören:</b> – Jag beundrar min systers yngsta dotter Lena. Hon är verkligen speciell och klär sig så snyggt.
&lt;b&gt;Jonatan Svensson, 17 år, Gribbylund:&lt;/b&gt;  – Jag beundrar en av mina tjejkompisar. Vi står nära varandra och kan prata med varandra om någon av oss har det jobbigt. Och så har vi samma intressen också.
<b>Jonatan Svensson, 17 år, Gribbylund:</b> – Jag beundrar en av mina tjejkompisar. Vi står nära varandra och kan prata med varandra om någon av oss har det jobbigt. Och så har vi samma intressen också.
&lt;b&gt;Christer Sjöbeck, 43 år, Vallentuna:&lt;/b&gt;  – Kvinnor som jobbar inom vården beundrar jag. De hjälper människor när de är sjuka och som allra svagast och verkligen behöver hjälp. Jag uppskattar empati mycket.
<b>Christer Sjöbeck, 43 år, Vallentuna:</b> – Kvinnor som jobbar inom vården beundrar jag. De hjälper människor när de är sjuka och som allra svagast och verkligen behöver hjälp. Jag uppskattar empati mycket.
&lt;b&gt;Elin Söderström, 23 år, jobbar i Täby centrum:&lt;/b&gt;  – Hanna Hellquist (programledare och krönikör) är en kvinna jag beundrar. Hon är sig själv i alla lägen och inte rädd för vad folk ska tycka om henne. En förebild.
<b>Elin Söderström, 23 år, jobbar i Täby centrum:</b> – Hanna Hellquist (programledare och krönikör) är en kvinna jag beundrar. Hon är sig själv i alla lägen och inte rädd för vad folk ska tycka om henne. En förebild.
&lt;b&gt;Isabelle Van Heers, 55 år, Ella park:&lt;/b&gt;  – Kvinnor som arbetar inom politiken. Hillary Clinton på internationell nivå. Många kvinnliga politiker blir mobbade, som Mona Sahlin till exempel. En del utsätts för näthat.
<b>Isabelle Van Heers, 55 år, Ella park:</b> – Kvinnor som arbetar inom politiken. Hillary Clinton på internationell nivå. Många kvinnliga politiker blir mobbade, som Mona Sahlin till exempel. En del utsätts för näthat.
&lt;b&gt;Gunilla Serrander, 62 år, Vallentuna:&lt;/b&gt;  &lt;b&gt;– &lt;/b&gt;Min svärmor. Jag lärde känna henne innan jag träffade min man. Hon blev 96 år och brydde sig alltid om alla andra, framförallt barnen. Hon var förskollärare och levde ensam i många år.
<b>Gunilla Serrander, 62 år, Vallentuna:</b> <b>– </b>Min svärmor. Jag lärde känna henne innan jag träffade min man. Hon blev 96 år och brydde sig alltid om alla andra, framförallt barnen. Hon var förskollärare och levde ensam i många år.
&lt;b&gt;Gustaf Högberg, 16 år, Gribbylund:&lt;/b&gt;  &lt;b&gt;– &lt;/b&gt;Jag beundrar min brors fru. Hon är en trevlig person som det är lätt att prata med trots att jag bara träffar henne en gång om året eftersom hon bor i Japan.
<b>Gustaf Högberg, 16 år, Gribbylund:</b> <b>– </b>Jag beundrar min brors fru. Hon är en trevlig person som det är lätt att prata med trots att jag bara träffar henne en gång om året eftersom hon bor i Japan.
&lt;b&gt;Gull-Britt Lindholm 72 år, Storstugan. Jobbar i frisersalongen på Danderyds sjukhus:&lt;/b&gt;  – Jag beundrar min chef&lt;b&gt; &lt;/b&gt;Carina. Hon är så snäll mot alla och en väldigt behaglig chef.
<b>Gull-Britt Lindholm 72 år, Storstugan. Jobbar i frisersalongen på Danderyds sjukhus:</b> – Jag beundrar min chef<b> </b>Carina. Hon är så snäll mot alla och en väldigt behaglig chef.
I dag på den internationella kvinnodagen passar Mitt i på att fråga några Roslagsbor vilka kvinnor de beundrar och vill fira.

Programledaren Hanna Hellquist, presidenkandidaten Hillary Clinton, chefen och svärmor är några av dem som nämns.