ANNONS

Läsare fotade misstänkt ufo i Johannesfred

Ljusklot på himlen över Johannesfred, Bromma.
Ljusklot på himlen över Johannesfred, Bromma.
Ett flygplan, en väderballong eller...något annat? Läsaren som hörde av sig till Mitt i efter att ha sett ett ljusklot röra sig konstigt på himlen tror på det senare.
– Det liksom leviterade, säger hen.
ANNONS

Klockan var strax efter 15 på tisdagseftermiddagen när något som såg ut som ett ljusklot syntes strax över Johannesfred.

– Det liksom leviterade, sedan kom det mot mig och försvann hastigt uppåt, snabbt, säger läsaren som vill vara anonym.

Det liksom leviterade, sedan kom det mot mig och försvann hastigt uppåt, snabbt

Originalbild på ljusklotet.

Originalbild på ljusklotet.

Hen tog upp kameran och fotade klotet. Trots att Bromma flygplats ligger nära så tror läsaren inte att det hen såg var ett flygplan.

– Det såg inte ut som ett flygplan och det hördes ingenting. Flygplanen över Bromma brukar låta kraftigt.

Fotade ljus på Skinpnarviksberget

Om föremålet skulle visa sig vara oidentifierat så vore det inte första gången som främmande föremål syntes över Stockholms himmel. I november 2016 skrev Aftonbladet om en hobbyfotografen Fredrik som fotat ett misstänkt föremål på Skinnarviksberget.

– Jag har kliat mig i huvudet och tänkt… ”vad fan är det här?”, säger han till tidningen.

ANNONS

200 rapporter om UFO:n varje år

Enligt organisationen UFO-Sverige så kommer 200–250 rapporter om främmande föremål från allmänheten in varje år. Däremot så kan de flesta observationer förklaras, menar organisationens ordförande Anders Berglund. Och när det gäller observationen i Johannesfred tror han mer på att det som syntes är ett ljussken från ett flygplan.

 Vi har fått in liknande bilder förut. Flygplan med starka start- och landningslampor. Ligger vinden på i motsatt riktning så är det inte säkert att man hör något flygplansbuller heller. Vi hoppas att vi tillsammans med fotografen kan försöka identifiera exakt vilket flyg det i så fall kan ha varit, säger han.