Lidingöbor om politikerlöner: ”Sticker i ögonen.”

Lidingöborna är inte imponerade politikernas senaste drag.
Lidingöborna är inte imponerade politikernas senaste drag.
Majoritetens förslag om kraftigt höjda arvoden för en liten skara politiker i Lidingöpolitiken har engagerat Mitt i:s läsare.
"Kul att med mina skattepengar kunna skapa lite fler lönemiljonärer...", skriver en läsare.

På Mitt i Lidingös Facebooksida har upprörda och syrliga kommentarer avlöst varandra sedan det blev känt att politikerna på Lidingö planerar en kraftig höjning av sina egna arvoden.

”Kul att med mina skattepengar kunna skapa lite fler lönemiljonärer…”, skriver en av Mitt i Lidingös följare beskt.

” Åt helvete på ren svenska”, skrev  Dennis Larsson i en kommentar. 

”Skäms!!!” skrev Anita Molander kort och gott och konstaterade att hon var glad att hon inte röstat på något av de fyra partierna i majoriteten på Lidingö som består av M, Kd, Lp och L.

Någon såg förslaget som ologiskt: ”En av moderaternas kärnfrågor är ju att sänka skatterna. Det rimmar då illa med att höja arvodena OCH sänka skatten samtidigt. Summan som staden får kvar, efter skattesänkning och höjda arvoden, blir mindre”.

Medan en annan såg ett mönster i hur kommunpolitikerna på Lidingö struntat i medborgarnas önskemål.

”Politikernas prioriteringar, Folket ville ha en 50 meters basäng. Politikerna = det skiter vi i för att spara minimalt med pengar så vi kan slösa dem på att bygga cykelvägar som vi sedan betalar för att bli av med.Politikerna =renovera stadshuset för enorma mängder pengar för man ska ju ha det fantastiskt själv på sin arbetsplats. Politikerna vi drar ner på de behövande, blir perfekt så vi kan höja våra arvoden = politiker i ett nötskal”.

Men de fanns också de som menade att de höga arvodet faktiskt är rimligt med det ansvar som politikeruppdraget bär med sig.

”Mannen har ett stort ansvar för beslut som tas. Missköter han sig, så röstas han bort och får lägre lön på kuppen. Låter rimligt i mina öron”.

Läs mer kommentarer eller ge dig in i debatten på vår Facebooksida!

Hur reagerar du på att Lidingöpolitikerna höjer sina arvoden?

Ulrika Sjöqvist
Jag gillar det inte. De har redan så pass höga löner, det en alldeles för stor skillnad mellan dem och vanliga människor. Det här ökar klyftan.
Jag är osäker på om de fattar bättre beslut om de får mer pengar.
Frida Knutsson
Jag tycker att debatten är lite väl hetsig. Det är nästan lynchstämning i en del forum. Politikerna har säkert sina skäl för att göra såhär. Samtidigt tycker jag att lönenivåerna det pratas om är väldigt höga.
Elisabeth Hoffberg
Jag blir galen! Det här är ett hån. Jag önskar nästan att vi skulle demonstrera.
Det här att de säger att de skulle fatta bättre beslut om de får mer pengar - det verkar så konstigt! Vad är de för beslut de fattat nu då?
Magnus Spindler
Det sticker fult i ögonen. Jag jobbar inom särskolan och vi ser också fram mot bättre löner för att kunna göra ett bättre jobb!
Det är ju heller inte så smart av politikerna att börja såhär.