Läsarna rasar mot Målbrons trasiga hiss

Hisskorgen sitter fast mellan två våningar.
Hisskorgen sitter fast mellan två våningar.
Hissen har stått still sedan den 30 januari.
Hissen har stått still sedan den 30 januari.
Målbrons hiss har stått still sedan den 30 januari. Solna stad har fortfarande inte gett besked om när den ska vara reparerad.

Lokaltidningen Mitt i skrev den 16 februari om hissen vid Målbron som varit trasig en längre tid efter att den vandaliserats. Solna stad sa då till tidningen att entreprenören väntade på nya dörrdelar som var beställda. Hissen är specialbyggd vilket därför gjort att det dragit ut på tiden, men att entreprenören fått order om att skynda på reparationen.

Att hissen står still innebär en hel del omvägar och bök för Frösundaborna.

Hissen mellan Kolonnvägen och gångbron till pendeltåget har stått stilla sen 30 januari. Med följd att personer som har svårt att röra sig eller har barnvagn inte kan åka pendeltåg eller måste ta sig till södra ingången. Finns ingen barnvagnsramp i trapporna.

Tre veckor senare har dock ingenting hänt, vilket fått ett flertal läsare att höra av sig till redaktionen.

”Det är kanske ingen stor grej – förutom för de handikappade, de med barnvagn och de med cykel”, skriver en läsare syrligt.

En man från Frösunda vill ta till övervakning för att hissen ska få vara ifred.

”För att hindra att hissarna blir vandaliserade i framtiden så vore det lämpligt att ansöka om att få montera övervakningskameror. Låt säkerheten, kundnyttan och komforten gå före den heliga integriteten”

Florencio Urbano, som var den som först hörde av sig till redaktionen, är mycket kritisk även han.

Det kan inte vara rimligt att det tar så många dagar och folk fortfarande måste gå runt. Hade det varit på Mall of Scandinavias sida hade det lagats omgående.

Solna stad har ännu inte svarat på när hissen kan vara reparerad.