ANNONS

Läsarna tipsar om Skärholmens bästa semlor – och några till

Semlor Konditori Lyran Bredäng, bagare Krystian Lipnicki
En vanlig dag säljer Konditori Lyran runt 20 semlor, men på tisdag tror bagaren Krystian Lipnicki att de kommer upp i runt 120 stycken.
Som gröt, som wrap, som hamburgare, med het mjölk eller bara som den är.
Just nu äts det semlor för fullt i alla möjliga olika varianter.
Men var får man tag på den godaste semlan i våra kvarter? Mitt i bad läsarena om de bästa tipsen.
ANNONS

De har redan funnits semlor till försäljning under flera veckor, någon dök säkert upp redan före jul – men det är faktiskt först på tisdag som den verkliga fettisdagen är.

Då bakas än mer för högtryck på söderort alla bagerier.

Men var äter man den godaste semlan i våra kvarter? När vi skulle göra en guide till var man hittar de godaste semlorna i kvarteren bad vi er läsare om hjälp, och tipsen strömmade in. Här har vi sammanställt 10 av de populäraste ställena.

 

Fakta

Här äter Mitt i:s läsare helst sina semlor

Konditori Lyran

Ålgrytevägen 90, Bredäng

Hovcaféet

Sätravarvsvägen 41, Sätra

Bakstugan Västertorp

Vasaloppsvägen 64, Västertorp

Örnsbergs bageri

Junkergatan 24, Örnsberg

Herrängens gård

Segeltorpsvägen 49-51, Herrängen

Söderbergs bageri

Cedergrensvägen 55, Telefonplan

Lundbergs konditori

Sjöbjörnsvägen 2, Gröndal

Brot

Sjöviksvägen 21, Liljeholmen

Thelins

Johan Skyttes väg 185, Älvsjö

Älvsjö konditori och bageri

Johan Skyttes Väg 204, Älvsjö

Källa: Mitt i:s läsare

Konditori Lyran, Bredäng semlor 2020

På Lyran räknar man med rusning på semmeldagen.

Ett av dem dit många gärna går är Konditori Lyran i Bredäng.

En vanlig vardag säljer de drygt 20 semlor. Men nästa vecka väntar bråda tider och på semmeldagen räknar man med att sälja uppemot 120 semlor.

– Vad trevligt att vi har blivit omnämnda, säger Marita Forslund, köksansvarig på Lyran.

Vad är det som gör era semlor så goda?

– Det är bitar av hackade mandlar i mandelmassan så den är inte helt slät. Det är också mycket mandelmassa och mycket grädde. Och gott bröd. Det är mycket av allt helt enkelt, säger hon.

Säljer runt 2000 på fettisdagen

Ett annat ställe som det tipsas om är Lundbergs konditori i Gröndal, men där är produktionen betydligt större.

– Det kommer att bli tryck, det är ju en högtid när alla köper semlor. Vi brukar sälja ungefär 2 000 semlor, kunderna är mycket lojala här i Gröndal, säger Per Klein.

– Det är många som kommer hit bara för semlorna, de köper några och sedan ser man de inte på ett år, säger bagaren Mattias Wallmark.

Här säljs förutom traditionella semlor, även semlor i form av glass och croissant. Dessutom finns laktosfria, glutenfria och veganska semlor.

– Semmelglassen säljer bra. Vi började med den förra året, vi är nog de enda som har den, säger konditorn Per Klein.

Men själv föredrar han den alldeles vanliga semlan.

– Det är lite tråkigt med hybriderna, det var roligt för några år sedan, säger han.

Men tröttnar de inte på semlor?

– Nej, man äter ändå en semla när man kommer hem på kvällen, säger Per Klein.

Är du på jakt efter veganska semlor så har vi testat flera. Läs om det här:

Semmeltest 2020: Här hittar du Stockholms godaste vegansemla

Telefonplansbageri prisat för veganska munkar

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.