Läsarna till politikerna om Brommaplan: ”Bygg om!”

Therese Malmén tycker att det borde finnas gångtunnlar under Brommaplansrondellen.
Therese Malmén tycker att det borde finnas gångtunnlar under Brommaplansrondellen.
Bygg gångtunnlar! Ta bort biltrafiken! Låt bussarna köra över! Nyheten om förslaget att göra rondellen vid Brommaplan till fyrvägskorsning har fått västerortsborna att gå i gång.
– Något behöver göras, säger Therese Malmén.

– Man får stå länge innan man kommer ut i rondellen och det har bara blivit värre med åren, säger Gunny Ström i Ulvsunda.

Hon vill att tiden i buss minskas. Däremot vill hon inte ha en korsning med rödljus.

– Jag tycker att man ska bygga ett övre plan istället så att bussarna kan åka över rondellen. Men det skulle ha gjorts för flera år sedan, säger hon.

Vill ha gångtunnlar

Under torsdagen togs socialdemokraternas motion om ökad framkomlighet vid Brommaplansrondellen upp på Bromma stadsdelsnämnds möte. Politikerna är alla överens om att en ny lösning behövs, men S- förslaget om fyrvägskorsning går inte hem överallt.

– Det här måste gå hand i hand med trafikflöden vid både Fridhemsplan och Drottningholmsvägen, säger Johan Paccamonti (M), ordförande i nämnden.

Brommaplansrondellen

Therese Malmén vill ner med såväl gångtrafikanter som cyklister under jord.

Abrahamsbergsvägen Therese Malmén promenerar ofta med barnvagn vid Brommaplan. Hon vill ha gångtunnlar under rondellen.

– Varför har man inte det? säger hon.

Hon tycker att infrastrukturen måste hänga med när det byggs så mycket i bland annat Riksby, där 3 000-4 000 lägenheter planeras.

– Något behöver göras, just nu är det för mycket trafik här. Kanske ett busskörfält ut till Ekerö, eller hellre spårbunden trafik som inte är beroende av vägarna, säger hon.

”Gör en bro över rondellen”

Brommaplansrondellen

Politikerna har planer för Brommaplansrondellen. Det har västerortsborna också.

Även på Facebook har läsare tyckt till. Där är det flera som vill ha gångtunnlar.

”Tror att gångbroar för gående och cyklister skulle ge bättre effekt” skriver signaturen Christina. Hon får medhåll av Ragnar.

”Gräv gångtunnlar under istället, det är där problemet är mellan 7-8 och 16-17. I stort sett 1 timme med rött på grund av alla gångtrafikanter som ska över”.

Läsaren Nina håller med Gunny Ström. ”En lösning är att göra en bro över för gångtrafikanter och cyklister. Och gräv under och ner till bilarna. Allt detta borde gjorts redan på 70-talet”.