Läsarna splittras – i frågan om Haninges vård

Djurö vårdcentral får pröva mobil journalföring.
Frågan om huruvida vårdcentralerna fungerar i Haninge splittrar läsarna.
Vårdcentralerna i Haninge klarar inte längre uppdraget – och husläkarsystemet i kommunen har misslyckats, det menade insändarskribenten "Bosse". Insändaren väckte enormt med reaktioner på Mitt i Haninges facebook – och delade läsarna i två läger. Här är några av reaktionerna.

Insändarskribenten ”Bosse” skrev att han inte får en tid med sin husläkare i Haninge trots flera försök, och menar därför att husläkarsystemet och Haninges vårdcentraler inte klarar uppdraget.

”Det hela låter helt vansinnigt. Man har blivit tilldelad en husläkare, men henne får man inte träffa! Var går det fel? Är det inte dags för någon sorts tvångsförvaltning eftersom vårdcentralen inte klarar av att sköta det den är satt att sköta?”, skrev han bland annat.

91 reaktioner och över 40 kommentarer har just nu kommit in på Mitt i Haninges facebook om insändaren.

Ämnet engagerar – antingen håller man med eller tycker man att vårdcentralerna fungerar bra.

”Får aldrig träffa samma läkare”

Här är ett urval av kommentarerna:

”Exakt så är det! Var med om liknande situation på Handens vc. Dessutom hade de helt plötsligt tagit bort min husläkare som min och jag blev tilldelad en annan mitt i en utredning. Som arbetande inom äldreomsorg har jag tyvärr mycket med vc att göra och ser varje dag hur det inte fungerar och hur patienter blir lidande”, skriver Martina Kern.

Sandra Hellestig Holmlin skriver:

”Får aldrig träffa samma läkare. Ingen idé att hålla på och gå till vårdcentralen i Haninge man får ändå ingen hjälp”.

Sara Andersson skriver: ”Handens vårdcentral finns det sällan tid när jag ringer, tyvärr. De säger då att ring Handens närakut…”


 

 


Jenny Pavon håller fullständigt med ”Bosse”, skriver hon:

”Har fått påpekat allvaret med öroninflammation på mitt barn och närakuten i Handen ville först inte ta emot min dotter som hade en kraftig urinvägsinfektion. Personalen är inte serviceminded det minsta! Har man valt ett vårdyrke har du också en skyldighet annars har du valt fel yrke!”, skriver hon.

”Vendelsö vårdcentral är jag jättenöjd med!”

Men långt ifrån alla håller med ”Bosse”:

”Jag har inte haft några problem med att få tid på Vendelsö vårdcentral”, skriver Sonja Swartlinger, som får medhåll av Monika Örtenby:

”Vendelsö vårdcentral är jag jättenöjd med! Går lätt att få en akuttid samma dag eller dagen efter. Känner inte att jag behöver vänta orimligt länge på att få en tid hos husläkaren”, skriver Monika Örtenby.

”Jag har bara positiva erfarenheter av Brandbergens VC. Har alltid fått hjälp där”, skriver Anita Gustavson.

Britt-Marie Birkestad skriver:

”Jag har bara positiva erfarenheter av Handens VC…”