Läsarnas bästa vinterbilder

1) Ylva Jonsson. Frostigt lingonris.  Stefans kommentar: Hon har lyckats gå nära och har plockat fram kylan och skönheten i bilden. Bilden får fram de vackra iskristallerna. Ylva har också lyckats bra med ljuset och fått en fin kontrast mellan svart och vitt.
1) Ylva Jonsson. Frostigt lingonris. Stefans kommentar: Hon har lyckats gå nära och har plockat fram kylan och skönheten i bilden. Bilden får fram de vackra iskristallerna. Ylva har också lyckats bra med ljuset och fått en fin kontrast mellan svart och vitt.
2) Johan Brynolfsson. Wäsby golfklubb.  Stefans kommentar: Han har använt den bästa ljuskällan som finns - solen. Motljuset gör att man ser varje detalj i snön. Johan har fått fram en bra stämning i bilden.
2) Johan Brynolfsson. Wäsby golfklubb. Stefans kommentar: Han har använt den bästa ljuskällan som finns - solen. Motljuset gör att man ser varje detalj i snön. Johan har fått fram en bra stämning i bilden.
3) Elina Wiklund. Norrviken.  Stefans kommentar: Här har de sista solstrålarna för dagen använts för att skapa det här lite blåa ljuset. Hon har använt trädet i förgrunden vilket är ett klassiskt och effektivt sätt att få djup i bilden.
3) Elina Wiklund. Norrviken. Stefans kommentar: Här har de sista solstrålarna för dagen använts för att skapa det här lite blåa ljuset. Hon har använt trädet i förgrunden vilket är ett klassiskt och effektivt sätt att få djup i bilden.
4) Lena Wiklund. Eds Allé.  Stefans kommentar: Även har är det ett motiv i förgrunden som används för att få djup i bilden. Det är motljuset som framhäver den här busken.
4) Lena Wiklund. Eds Allé. Stefans kommentar: Även har är det ett motiv i förgrunden som används för att få djup i bilden. Det är motljuset som framhäver den här busken.
5) Laila Fogelin. Vårtecken i Skälby.  Stefans kommentar: Den här bilden bygger helt på färgkombinationen grönt, lila och gult. Det är effektivt för att framhäva det som fotografen ser som det viktiga i bilden.
5) Laila Fogelin. Vårtecken i Skälby. Stefans kommentar: Den här bilden bygger helt på färgkombinationen grönt, lila och gult. Det är effektivt för att framhäva det som fotografen ser som det viktiga i bilden.
För ett par veckor sedan efterlyste vi era bästa vinterbilder. Nu är det dags att presentera några av de allra bästa. Och vi har bett vår fotograf Stefan Källstigen att titta närmare på fotona.

– Det finns inget svårare än naturbilder. Det är svårt att förmedla känslan som finns i naturen i bild, konstaterar fotografen Stefan Källstigen.

Men flera Väsbybor har ändå lyckats riktigt bra – med alltifrån vårtecken till kyliga vinterbilder.

Vi tar dem en för en i bildspelet.