Läsarnas oväntade möten med djuren

Rådjur som barnvakt
Rådjuret sommarjobbade som barnvakt.
Har du haft ett rådjur som barnvakt eller har du en ekorre på balkongen? Mitt i:s läsare har delat med sig av sina ovanliga möten med djuren

Igelkott under trappan

Igelkott

Linda Ekström Baranowski  från Haninge bjöd med sin granne ”en trappa ner” på middag.

Ekorre på balkongen

Ekorre Tyresö

En ekorre är på väg till sitt nya favoritställe på Mellanbergsvägen i Tyresö.

Ekorre på balkongen

På balkongen hemma hos Grazyna Tchanile i Tyresö hittar de godsaker.

Närgångna älgar vid Slätmossen

Älgar Slätmossen

Arga leken mellan hund och älg eller bara en älg som är sugen på att bli klappad. Tony Gripberger stötte på dessa närgångna älgar i Slätmossen i Haninge.

Rådjur som barnvakt

Rådjur som barnvakt

Conny Peterssons son fick ha ett rådjur som barnvakt sommaren 2014, efter att mormor hade tagit hand om ett kid vars mamma dött.

Dramatiska djurmöten på Södertörn

Öga mot öga med vargen

I mitten av september i år mötte Oliver Devay från Haninge Södertörnsvargen när han var ute och plockade svamp med sin bror och sin hund i Tyresta.

– Jag tog upp hunden i famnen. Då morrade min hund på vargen, vargen morrade och fräste tillbaka. Sedan sprang den iväg, men kom tillbaka. Så gjorde den fyra fem gånger, berättar Oliver Devay som även filmade mötet med vargen.

Älgen gick in i vardagsrummet

Den 24 september i år fick en villaägare i Rönninge oväntat besök när en älg tog sig in i huset. Besöket tros inte bara vara oväntat, utan dessutom onyktert eftersom polisen som larmades till platsen misstänker att älgen som krossade en fönsterruta och gick in i vardagsrummet hade fått i sig jäst frukt.

Bäver stoppade trafiken på E4:an

Viltvårdaren Susanne Fornander fick uppleva en dramatisk natt i april förra året. Efter att ha varit ute på vildsvinsjakt upptäckte hon, från bilen på väg hem, någonting som gick på vägen på E4:an vid Hallunda. Det hon först trodde var en katt visade sig vara en stressad och på riktigt dåligt humör.

Med hjälp av andra bilister lyckades de stänga av körfälten och få bort bävern från E4:an – efter många om och men.

– Jag fick tag på honom i svansen men då blev han rasande och slog svansen i asfalten. Bävrar är väldigt tunga, men jag föste ned honom i diket så att jag skulle kunna ha bättre koll på honom, sa Susanne Fornander efter räddningsaktionen.