ANNONS

Stal lastbil och verktyg – får fängelsestraff

Stockholms tingsrätt trodde inte på mannens förklaringar
Stockholms tingsrätt trodde inte på mannens förklaringar
En man som i juni blev påkommen när han försökte stjäla en lastbil från Scania i Järfälla döms nu till över ett års fängelse för det, och en rad andra brott.
ANNONS

Det var på en lördagskväll i början av juni som polis tipsades om rörelse inne på Scanias område i Kallhäll efter stängningstid. När en polis stannade till utanför grindarna höll en lastbil på att köra ut från området. Föraren, en man i 40-årsåldern, hade inget på området att göra, och greps för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Enligt mannen hade han fått i uppdrag av en annan person att laga en luftslang på lastbilen, och planerade att köra iväg den till en ljusare plats för att utföra reparationen. Den förklaringen trodde inte Stockholm tingsrätt på, utan istället döms han för brottet.

Mannen döms också för att ha stulit en lastmaskin värd flera hundra tusen kronor från en entreprenadfirma i Uppsala. Dessutom döms han för rattfylleri, narkotikabrott, häleri och stöld, efter att annat stöldgods hittats hos mannen.

Sammanlagt döms mannen till ett år och två månader i fängelse, men dessutom tillkommer flera månader eftersom brotten begåtts under tiden han varit villkorligt frigiven för annan, liknande, brottslighet.

ANNONS